Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Břeclav posílí dohled nad ulicemi a nakoupí nové kamery

S novou koncepcí týkající se kriminality přišla jihomoravská Břeclav. V příštích čtyřech letech plánuje zvýšit počet asistentů prevence kriminality, kteří pracují na bezpečnosti v sociálně vyloučených lokalitách a jejich okolí. Posílit chce město také kamerový systém.

Novou koncepci schválili v týdnu břeclavští radní. Podle vedení pětadvacetitisícového města je problematika veřejného pořádku zásadním tématem, na kterém radnice v posledních letech pracuje. „Bezpečnostní situace v Břeclavi se po zavedení některých preventivních opatření podstatně zlepšila, nyní je klíčové zajistit jejich udržení a další rozvoj,” vysvětlil místostarosta Jakub Matuška (Mladí a Neklidní).

Aby se lidé ve městě cítili bezpečně, zvýší se počet kamer umístěných v ulicích. První vlaštovka se objeví příští rok, a to v podobě nového bodu s kamerami, jenž vyroste u nákupního centra BřecLove. „Chceme podnikat preventivní opatření, protože kriminalita je věc nežádoucí. Nechceme ale postupovat formou odstraňování laviček a podobně, jako to dělají některá města. Pro nás je cestou sociální práce spolu s vymáháním zákona prostřednictví městské policie," řekl místostarosta.

Městské policisty proto v terénu posílí noví asistenti kriminality. Město žádá o zvýšení jejich počtu ze současných čtyř pracovníků na šest. Právě asistenti dohlížejí na bezpečnost v ulicích zejména v problémovějších částech města. Podle Mapy kriminality Policie ČR se v Břeclavi od začátku roku 2022 odehrálo 183 přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití a 240 přestupků proti majetku.

Ohodnoť článek

Foto Archiv Městské policie Brno

Štítky bezpečnost, městská policie, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Je jedno jestli Brno nebo Břeclav. Pamatujete ten jásot, když pár dní po Velkém Listopadu byly za účasti TV štábů přestřihovány kabely od několika kamer, které v Brně byly? Myslím, že jich je dnes na náměstí Svobody víc, než tehdy bylo v celém Brně. Jenže dnes jsou kamery, cituji: "Aby se lidé ve městě cítili bezpečně". Z čehož mi vyplývá, že tehdy tam byly, aby se lidí cítili nebezpečně.

Středa, 14. prosince 2022, 08:21Odpovědět

Břeclav posílí dohled nad ulicemi a nakoupí nové kamery  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.