Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slováci a Maďaři marně honili převaděče Syřanů. Šoféra zaklekli a svázali až Češi

Pořádné starosti nadělal slovenským a maďarským policistům převaděč migrantů. Problémového šoféra, jenž si do auta naložil sedm Syřanů, zpozorovali v Maďarsku. Jízda řidiče skončila až v Česku na dálnici D2 u bývalého hraničního přechodu Lanžhot na Břeclavsku, kde ho nekompromisně zastavili čeští muži zákona.

O problémovém jednatřicetiletém motoristovi se dozvěděli jihomoravští policisté ve chvíli, když měl převaděč za sebou ujetých bezmála sto kilometrů. Ujížděl hlídkám hned dvou států. 

Dlouhé pronásledování začalo v Maďarsku, kdy se muž za volantem chtěl vyhnout silniční kontrole a přes hraniční přechod Rusovce – Rajka zamířil na Slovensko. Nebezpečného řidiče, který místy uháněl až dvoustovkou a svou jízdou ohrožoval všechny kolem sebe, se slovenským policistům nepodařilo zastavit ani za použití služební zbraně,“ popsal mluvčí policistů Petr Vala

Jakmile se blížil potížista k tuzemským hranicím, dostali hlášení čeští strážci zákona. Na místo vyslali všechny nejbližší hlídky a u Lanžhotu slavily úspěch. Využili přitom zúžení na dálnici, kde zastavily veškerý provoz. Když uviděli pachatel, zatarasili únikovou cestu a rychle na něj naběhli i za asistence slovenských kolegů.

Za použití donucovacích prostředků rychle zpacifikovali. Podezřelému muži, který ve stísněných podmínkách zavazadlového prostoru a zadního sedadla převážel sedm Syřanů, za trestný čin organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Migrace, Syřané, Lanžot, Maďarsko, Lanžhot, Česko, okres Břeclav, Dálnice D2, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Přece jen ZLATÝ ČESKÝ RUČIČKY, kdepak se na nás hrabou ostatní......

Neděle, 18. září 2022, 07:21Odpovědět

Slováci a Maďaři marně honili převaděče Syřanů. Šoféra zaklekli a svázali až Češi  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.