Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděj přilezl k důchodci přes kurník a okradl ho o dvě stě tisíc. Peníze našel ve skříni

Kuriózní případ hlásí jihomoravští policisté, kteří si lámou hlavu nad událostí z Břeclavska, kde neznámý zloděj oškubal devadesátiletého důchodce o značnou část úspor. Lapka se připlazil do příbytku seniora kurníkem. Jakmile se dostal dovnitř, vlezl do skříně, kde našel dvě stě tisíc korun.

Policisté popsali podrobnosti k případu, který se odehrál v neděli, dnes. Zloděj se dopoledne vkradl do rodinného domku, kde velmi rychle našel, co hledal. Vyšetřovatele především zaujalo, jakým způsobem se pachatel do objektu dostal. 

Plazením se lámal do rodinného domu. K tomu využil malého okna v kurníku, ze kterého ale nejprve odstranil pletivo. Poté už mu nic nebránilo, aby se ze dvora dostal do otevřeného domku,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Zloděj byl s kořistí spokojený. Ve skříni totiž objevil dvě stě tisíc korun, které tam senior schraňoval. „Nevšední případ je břeclavskými policisty prošetřován pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody, kdy lapkovi hrozí několikaletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala, jenž přidal i poučení, aby si lidé ukládali peníze do trezoru nebo využili služeb bankovních institucí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Policie, Brno, Krádež, Břeca, kurník, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj přilezl k důchodci přes kurník a okradl ho o dvě stě tisíc. Peníze našel ve skříni  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.