Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté pochytali 17 migrantů, odhalil je vrtulník i psi

Sedmnáct migrantů pochytali policisté za poslední tři dny na Břeclavsku a Vyškovsku. Do pátrání se zapojili psovodi i vrtulníky s termokamerou.

Plné ruce práce měli v posledních dnech policisté na Břeclavsku a Vyškovsku, kde chytili celkem sedmnáct migrantů. Nelegální cestovatelé měli namířeno do západní Evropy. Některé z nich odhalil vrtulník.

Pět Afghánců vyskákala tento týden na parkovišti nedaleko Podivína z bulharského kamionu. „Tím spustili pátrací akci, do níž byli vedle několika hlídek nasazeni psovodi se služebními psy a ze vzduchu pomáhal situaci řešit i vrtulník s termovizí," popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Právě díky termokameře se skupinu podařilo najít v lese. Netrvalo dlouho, než muži skončili v rukou policistů. Řidič nákladního auta neměl o přítomnosti černých pasažérů ani ponětí, do kamionu se mu nepozorovaně dostali už v Rumunsku.

Na tři podezřelé osoby narazili také lidé Velešovic na Vyškovsku. Trojice mužů nahlížela do jednoho z tamních automobilů a řidiči dávala gesty najevo, že potřebuje vodu. Jak se ukázalo, asi dvacetiletí běženci pocházeli z Libye a měli namířeno do Rakouska.

Policisté si neodpočinuli ani ve čtrvtek, když na Vyškovsku zastavili auto, ze kterého před nimi uteklo sedm mužů z Afghánistánu. „Na místě kontroly byl na osobní svobodě omezen i řidič automobilu. U něj bude policisty především zajímat jeho role při převozu migrantů," přiblížil Vala. Další dva běžence vypátrali také na bývalém hraničním přechodu u Lanžhotu na Břeclavsku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČ ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Migrace, Policie, Kamion, Afghánistán, okres Vyškov, okres Břeclav, Západní Evropa, Podivín, Rumunsko, Rakousko, Libye, Velešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pochytali 17 migrantů, odhalil je vrtulník i psi  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.