Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Noční nehoda skončila tragicky. Mladý řidič srazil chodce, který šel po silnici v tmavém oblečení

Tragicky skončila nehoda v noci na sobotu nedaleko obce Bořetice na Břeclavsku. Dvacetiletý řidič Hondy v noci přehlédl chodce, srážku s autem o šest let starší muž nepřežil. Podle policistů neměl chodec žádný reflexní prvek a byl oblečený v tmavém.

Mladý řidič v Hondě chodce v noci na neosvětlené silnici přehlédl a nestačil včas zareagovat. Následky byly fatální. Policisté varují chodce, reflexní prvky jsou totiž v těchto případech zásadní a můžou znamenat záchranu života.

„Nezapomínejte, že tmavý objekt je v noci na silnici pro řidiče těžko rozeznatelný. Správně umístěný reflexní prvek může v podobných situacích rozhodnout o včasné reakci řidiče a zachránit tak chodci život," připomenul policejní mluvčí David Chaloupka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Bořetice, chodec, nehoda, úmrtí, tmavé oblečení, silnice, Honda, okres Břeclav, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Neosvětlená silnice a chodec bez reflexních prvků a neštěstí je na světě. Čeho jsem si v Brně všiml, je tragické osvětlení přechodů pro chodce. Jsou osvětleny shora, takže bez důkladného a opakovaného dívání vůbec nevidíte, jestli na nich někdo není. Osvětlení mu totiž svítí shora na ramena! Asi by to byl děsný problém, kdyby osvětlení bylo zešikma, aby chodce osvítilo z boku a odrazily se reflexní prvky. ALE PROBOHA!!! ne ze šikma tak, aby z každého směru svítilo proti přijíždějícímu řidiči do očí.

Neděle, 18. října 2020, 10:35Odpovědět

FOTO: Noční nehoda skončila tragicky. Mladý řidič srazil chodce, který šel po silnici v tmavém oblečení  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.