Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič tmavého auta v Lednici dívenku do auta nelákal, šlo o nedorozumění

Policisté našli řidiče tmavého auta, který měl minulý týden v Lednici lákat malou dívenku do auta. Nyní případ uzavřeli jako nedorozumění.

Policistům se podařilo ustanovit auto i řidiče vypátrat. „Nicméně se ukázalo, že došlo k nedorozumění, což máme podloženo i ze svědeckých výpovědí," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

„Jsme rádi, že prověřování vyvrátilo neklid, který mezi mnohými rodiči začal panovat. Chtěli bychom konstatovat, že obdobná oznámení policie nepodceňuje a touto cestou se chceme obrátit zejména na rodiče," dodala mluvčí.

Pokud prý jako roidče zjistíte, že se vaše dítě dostalo do nějaké nestandardní situace, oznamte to na linku 158. Důležité je prvně volat policii a nesdělovat tyto informace prvotně na sociálních sítích. Zbytečně se tím vyvolává napětí mezi veřejností.

Podobné pátrání po muži, který prý láká děti do auta, vyhlásili na začátku ledna letošního roku i policisté v Tišnově. Několik školáků se tehdy rodičům a policistům svěřilo, že je měl lákat do auta muž ve Škodě Octavia. Policejní vyšetřování nakonec ukázalo, že si děti událost vymyslely.


Policie také doporučuje, aby si rodiče v klidu s dětmi o možných rizicích popovídali a připomněli jim základní preventivní rady:

  • děti by se neměly s nikým cizím pouštět do rozhovoru
  • neměly by od cizích přijímat žádné cukrovinky, hračky, dárky, apod.
  • nikdy by neměly nasedat k cizím lidem do auta
  • od cizích vozidel, která u nich zastaví, by si děti měly udržovat bezpečný odstup a nepřibližovat se k nim

Foto pixabay.com

Štítky Lednice, lákání do auta, dívka, nedorozumění, policie, Tišnov

Řidič tmavého auta v Lednici dívenku do auta nelákal, šlo o nedorozumění  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.