Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Pozůstalí vyklízeli dům po zemřelém. Našli dělostřelecké granáty, rozbušky a trhaviny

Nepříjemné překvapení zažili pozůstalí, kteří po zemřelém vyklízeli rodinný dům na Břeclavsku. V útrobách domu se totiž ukrývala obrovské množství velmi nebezpečné munice.

Přivolaný pyrotechnik munici prohlédl a začal s výčtem – kromě 220 kusů malorážní nábojové munice našel také 20 kusů dělostřeleckých granátů a uloženou trhavinu.

Vedle toho napočítal i 54 kusů výbušek, 24 kusů elektrických pyrotechnických iniciátorů, 21 kusů třecích zapalovačů. V rodinném domku se kromě toho nacházely ještě neznámé chemické látky, které zabazpečila chemická laboratoř jihomoravských hasičů.

„Policisté provedli důkladnou prohlídku obydlí, aby vyloučili, že se v domku už žádné jiné nebezpečné látky ani munice nenachází," uvedla mluvčí policistů Kamila Haraštová. Při výčtu nalezených věcí připomínal seznam spíše výbavu muničního skladu.

„Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro přečin nedovolené ozbrojování a kriminalisté budou prověřovat všechny okolnosti tohoto případu," dodala mluvčí.

„O tom, proč měl původní majitel doma uložené tak velké množství munice a nebezpečných látek, můžeme pouze spekulovat. Nicméně můžeme mluvit o velkém štěstí, že v rámci neodborného experimentování nedošlo v jeho domě k žádné explozi," uzavřela Haraštová.

Foto PČR

Štítky munice, výbušnina, dům břeclavsko, dům, okres Břeclav

FOTO: Pozůstalí vyklízeli dům po zemřelém. Našli dělostřelecké granáty, rozbušky a trhaviny  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.