Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lidé v Blansku chtějí nový park z místa, kam chodí pejskaři

Obyvatelé Blanska se můžou těšit na nový prostor k odpočinku. Mezi stromy v Salmově ulici zatím chodili pouze venčit své domácí mazlíčky, v budoucnu místo využijí zejména děti a senioři. Travnatou plochu doplní altán a lavičky, návštěvníci se také přiučí o životě hraběnky, po které je lokalita pojmenovaná.

Novou oázu pro klid a relaxaci začnou budovat příští rok v Blansku. Tamní obyvatelé si v participativním rozpočtu odhlasovali proměnu prostoru u ulice Salmova, kde nyní není nic kromě vzrostlé zeleně a pejskařů, kteří místo pravidelně navštěvují se svými hafany.

„Plocha by mohla být využita jako park vhodný k procházkám a odpočinku například seniorů, lidí s dočasným nebo trvalým pohybovým hendikepem, nebo obecně k sousedskému setkávání,″ vysvětluje navrhovatelka projektu Lenka Součková. Po úpravách by také mohl vhodně navázat na workoutové hřiště a dětské hřiště, které se v lokalitě nachází. 

Mezi stromy si ale užijí také nejmenší díky herním prvkům, na trávě vyroste altán a lavičky. Podle Součkové by místo měla doplnit také informační tabule se zajímavostmi o starohraběnce Marii Alžbětě Salm-Reifferscheidt, po jejímž rodu se ulici jmenuje. Radnice chce s pracemi začít příští rok a na projekt si vyčlenila sedm set tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Blansko

Štítky Blansko, rozpočet, park, projekt, novinka, psi

Lidé v Blansku chtějí nový park z místa, kam chodí pejskaři  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.