Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při požáru stodoly na jižní Moravě se zranil hasič a umřelo prase

V plamenech se na několik hodin ocitlo hospodářské stavení na Blanensku. Požár si vyžádal zranění jednoho hasiče a úhyn prasete. Podle hasičského záchranného sboru pracují vyšetřovatelé s verzí, že začalo hořet kvůli nedbalosti. Škodu vyčíslili na 900 tisíc korun.

K požáru stodoly vyjížděli jihomoravští hasiči do Šošůvky ve čtvrtek odpoledne. Na místo se vydaly čtyři profesionální jednotky a jedenáct dobrovolných. „Na plameny jsme nasadili několik vodních proudů a vzhledem k velikosti zásahu rozdělil velitel prostor na tři bojové úseky," uvedl za hasiče Štěpán Komosný.

Z hořícího objektu bylo potřeba vyvést vyděšená hospodářská zvířata. Zasahujícím hasičům proto vyjela na pomoc specializovaná jednotka, která skot přemístila do bezpečí. Podle informací redakce mělo po požáru zemřít jedno prase. Při zásahu se zranil také jeden hasič, na kterého spadla část střešní konstrukce. Zdravotníci jej převezli do brněnské nemocnice.

Oheň se v Šošůvce podařilo zkrotit po dvou hodinách, celý zásah se ale kvůli dohašování sena a slámy táhl až do noci. „Předběžná škoda byla našim vyšetřovatelem vyčíslena na 900 tisíc korun a zásahem jsme uchránili majetek za devět milionů korun. Příčina požáru je stále v šetření, ale pracujeme s verzí nedbalosti," uvedl Komosný.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JHM

Štítky požár, hasič, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru stodoly na jižní Moravě se zranil hasič a umřelo prase  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.