Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Blansko zhasíná na noc každou třetí lampu. Ušetříme miliony korun, myslí si město

V Blansku si lámou hlavu nad tím, jak ušetřit. Stoupající náklady za energie přiměly okresní město k nápadu, že miliony korun přinesou do rozpočtu zhasnutá světla. Radnice proto nerozsvěcuje v noci každou třetí lampu a doufá, že se nápad osvědčí.

Záměr oznámilo Blansko na webu, kde místní informuje o tom, že ve městě bude v noci větší tma. Radnice vypnula světla na lampách veřejného osvětlení. Záměrně nefunkční stožáry označili pracovníci oranžovým pruhem. Územní celek na sever od Brna novinku zatím testuje. Předpokládá ale, že nápad ušetří městské pokladně miliony korun ročně. 

„Osvětlení v blízkosti křižovatek, přechodů pro chodce, na páteřních komunikacích v majetku Jihomoravského kraje (ulice Svitavská, Poříčí, Sadová, průjezd místními částmi) zůstává v provozu beze změn,“ informovala veřejnost blanenská radnice. 

Zkušební provoz potrvá do konce února. V případě, že obyvatelé mají připomínky ke konkrétním lokalitám, kde došlo k regulaci, mají napsat úředníkům. Úřad zároveň kolemjdoucí vyzývá, aby se pozorně dívali, zda náhodou nesvítí i lampa bez oranžového pruhu. V takovém případě mají kontaktovat blanenské technické služby. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky Blansko, Osvětlení, Úspory, Radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Vážení občané - jak se říká - POD LAMPOU JE NEJVĚTŠÍ TMA a proto si zpívejme - ZHASNĚTE LAMPIONY LAMPIONY, JÁ CHCI VIDĚT TMU - NEPŘIŠEL - NEPŘIŠEL.....

Středa, 15. února 2023, 07:31Odpovědět

Blansko zhasíná na noc každou třetí lampu. Ušetříme miliony korun, myslí si město  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.