Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Blansko stále čeká na opravu Zámku 3. Stavební firmu na rekonstrukci hledá už počtvrté

Blansko už počtvrté hledá firmu, která opraví zanedbanou budovu podzámčí v centru města. Společnost, která měla na rekonstrukci objektu původně pracovat, stihla pouze demolici a kvůli koronaviru už s dalšími pracemi nepokračovala.

Zchátralou budovu Zámek 3 v centru Blanska čekají opravy za více než dvacet milionů korun. Kompletní rekonstrukci objektu plánovalo vedení města již na loňský rok. Dělníci ale zadanou práci nedokončili. Kvůli nedostatku pracovníků způsobenému covidovými omezeními a růstu cen stavebních materiálů k přestavbě nedošlo. „S obnovou podzámčí znovu počítáme mezi investičními akcemi i ve schváleném rozpočtu. Letos je na ni vyčleněno 21 milionů korun,“ řekl starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

V Blansku se proto udála další dvě výběrová řízení s cílem najít vhodnou společnost pro rekonstrukci historické budovy. Snahy byly ale opět neúspěšné. „V lednu jsme vypsali už třetí výběrové řízení, do kterého se přihlásil jediný uchazeč, ten ale musel být nakonec vyřazen, protože nesplnil podmínky zadávacího řízení,“ vysvětlil situaci Petr Mráček z investičního oddělení s tím, že i toto řízení muselo být zrušeno.

Město proto doufá, že se napočtvrté stavební firmu podaří najít a dlouho očekávané práce na budově konečně odstartují. „Rádi bychom udrželi termín stavebního dokončení do konce roku 2022 tak, aby provoz mohl být zahájen v průběhu jara či léta 2023,“ ujasnil Crha.

Z původní budovy Zámek 3 zbylo pouze obvodové zdivo. Pracovníci budou mít za úkol výškově vyrovnat celý objekt a upravit vnitřní dispozice. Nově rekonstruované budovy budou částečně sloužit jako Muzeum Blanenska, další část bude využívat Základní umělecká škola Blansko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky Blansko, oprava, rekonstrukce, zámek, Jiří Crha, výběrové řízení, ODS, Muzeum Blanenska

Blansko stále čeká na opravu Zámku 3. Stavební firmu na rekonstrukci hledá už počtvrté  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.