Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Blansko vyhlíží nový a velký obchoďák. Kvůli stavbě zbouralo skleníky bývalého zahradnictví

Blansko netrpělivě vyhlíží stavbu nového obchodního centra, které vznikne v ulici Poříčí v místě bývalého zahradnického areálu. Kvůli záměru šly k zemi skleníky a chátrající objekty. Nyní se soukromá společnost pustí do budování očekávaného nákupáku.

O výstavbě nového obchoďáku se ve městě na sever od Brna mluví už od roku 2015, kdy vedení radnice podepsalo smlouvu s developerem. Stavební ruch vypukl loni v květnu, kdy začaly  demolice starých skleníků bývalého zahradnictví. Nyní už dělníci ohlásili, že mají demoliční práce hotové a nic jim nebrání k tomu, aby se pustili do budování obchodního domu. 

Demolice celého prostoru už je hotová, vydaná a pravomocná jsou také stavební povolení. Zbývá ještě odvozit část materiálu určeného k recyklaci. Už jsme ale zahájili kroky směřující k realizaci stavby, začínáme opěrnou zdí, kterou v areálu budujeme téměř v celé délce řeky Svitavy. Stavbu jsme nyní proto předali specializované firmě, která provádí pilotáž základů a následně zajistí budování opěrné zdi,“ sdělil zástupce zhotovitele M. S. Blanenská Bohumil Synek

Nyní dělníci dokončují zeď, poté třeba na přeložení inženýrských sítí. Jakmile zadané úkoly zvládnou, vrhnou se na stavění základů objektů. Podle Synka chce mít firma do konce roku všechny hlavní stavby hotové.

Obchody zatím neprozradíme

S nákupními vozíky vyjedou lidé poprvé do nového obchoďáku za dva roky. Developer ale zatím lidi z Blanska a okolí napíná. Nechce totiž prozradit, na jaké obchody a zboží se budou moci těšit. Podle zástupců má ale společnost už sepsané smlouvy o budoucí spolupráci s většinou nájemců nových obchodních prostor. 

Samotný projekt obchodního centra zůstává stejný. Zájem prodejců o Blansko je velký, už nyní máme zamluveno zhruba 90 procent prodejních ploch, díky nimž by zákazníci z Blanska měli mít lepší možnost výběru zboží. Teď čekáme hlavně na to, co objevíme v průběhu bourání, zejména jaká bude ekologická zátěž území,“ popsal už dříve Vladimír Meister, spolumajitel firmy.

V dokumentu, který firma s městem uzavřela před sedmi lety, společnost také slíbila, že kromě obchoďáku vyprojektuje lávku pro pěší vedoucí přes řeku Svitavu na Sportovní ostrov nebo vybuduje okružní křižovatky v ulici Poříčí. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Blansko, Obchodní dům, Demolice, Brownfield, skleník, Brno, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko vyhlíží nový a velký obchoďák. Kvůli stavbě zbouralo skleníky bývalého zahradnictví  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.