Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nevydržel pohled na znečištěnou přírodu. Aktivní školák Pavel uklidil po silvestru Blansko

Šlechetné chování předvedl po silvestrovské noci školák Pavel, který vyšel ven s úmyslem uklidit nepořádek po vlastním ohňostroji. Při pohledu na spoušť, která v rekreační oblasti v Blansku zbyla, se ale rozhodl posbírat pozůstatky novoročních oslav také po dalších návštěvnících.

Nebyla mu lhostejná odpadky zaneřáděná příroda, a tak se sám pustil do úklidu. Skaut Pavlík, který je žákem šesté třídy blanenské základní školy ve Dvorské ulici, nevydržel pohled na množství nepořádku, jež zůstalo po novoročních oslavách v rekreační oblasti Palava. Aktivního chlapce si při činnosti povšiml blanenský radní Ivo Stejskal (za STAN), který přišel Pavla za jeho postoj ocenit přímo do školy.

Chlapec si vysloužil poděkování i drobné dárky od města Blansko. „Jsem skaut a nemám rád nepořádek, který je někde v přírodě. Původně jsem šel uklidit po ohňostroji, který jsme měli my. Nepořádek byl ale všude kolem, tak jsem začal uklízet. Na hrázi přehrady toho bylo opravdu hodně, takže všechno, co se dalo uklidit, tak jsem tam uklidil,“ popsal Pavlík.

Na Nový rok zbývají v oblasti po bujarých silvestrovských oslavách odpadky pravidelně. I letos v místě kromě školáka Pavla uklízela také městská firma Služby Blansko, která na Palavě uklidila dalších jedenáct pytlů odpadu. „V přírodě je relativně velký nepořádek a lidé často něco odhodí, aniž by si pravděpodobně uvědomovali, že nepořádek po nich musí někdo zase uklidit. Ocenění Pavlova přístupu může být motivací i pro ostatní děti, hlavně proto, aby samy neznečišťovaly přírodu a pokud nějaký nepořádek uvidí, aby se ho snažily uklidit,“ řekl k ocenění aktivního Pavlíka radní Stejskal.


Oceněný Pavlík s radním Ivem Stejskalem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Stejskal, Michal Záboj

Štítky ocenění, dobrovolnictví, ekologie, příroda, Blansko, silvestr, odpad, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivana Semeráková

šikovný kluk :-)

Čtvrtek, 6. ledna 2022, 18:11Odpovědět

Nevydržel pohled na znečištěnou přírodu. Aktivní školák Pavel uklidil po silvestru Blansko  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.