Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič jaguaru naboural do auta v protisměru, nadýchal téměř tři promile

Blanenští policisté řešili v poslední době hned několik případů řidičů posílených alkoholem. V jednom z nich sehrál hlavní roli muž v jaguaru, který způsobil dopravní nehodu s téměř třemi promile alkoholu v krvi.

Alkoholem posílený dvaapadesátiletý řidič se vydal ve svém voze Jaguar F-Pace na silnici číslo 150 v úseku mezi Žďárnou a Valchovem na Blanensku. Své vozidlo ale nezvládl plně kontrolovat a v pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, v němž se střetl s právě projíždějící pětašedesátiletou řidičkou auta VW Passat Variant.

Na místo dopravní nehody musely vyjet všechny složky záchranného systému. „Žena utrpěla zranění, se kterým byla záchranáři převezena do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Zatímco u poškozené přístroj na alkohol vykázal negativní výsledek, řidič nadýchal opakovaně téměř tři promile," prozradila mluvčí jihomoravských policistů Lenka Koryťáková. Škoda na vozech se vyšplhala na 550 tisíc korun.

Jihomoravští policisté dlouhodobě varují řidiče, aby vliv alkoholu na řízení nepodceňovali. „Podnapilý řidič výrazně ztrácí pozornost, soudnost a přeceňuje vlastní zkušenosti. Má také prodlouženou reakční dobu a nesprávně hodnotí vzniklé situace," upozornila Koryťáková s tím, že se budou policisté kontrolám řidičů i nadále intenzivně věnovat.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, řidič, policie, blanensk, okres Blansko, Žďárná, Jaguar F-Pace, Volkswagen Passat Variant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič jaguaru naboural do auta v protisměru, nadýchal téměř tři promile  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.