Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé z Blanska mohou navrhnout, co je ve městě potřeba vybudovat

Zájemci mohou v Blansku navrhovat projekty k uskutečnění do třetího ročníku participativního rozpočtu ještě asi tři týdny, uzávěrka je 21. září. Vítězný návrh určí veřejnost v hlasování. Radnice to uvedla na svém webu. Na uskutečnění vítězného projektu městský rozpočet opět pamatuje částkou 600 tisíc korun. Loni vyhrály lavičky pro setkávání.

Nápady na vylepšení Blanska může podat každý člověk starší osmnácti let. Projekt se musí týkat úprav veřejného prostranství či budov v majetku města. „Nově letos stačí podnět přihlásit elektronicky pouze vyplněním on-line formuláře, fyzicky je pak nutné dodat jen arch s podpisy minimálně 20 občanů města starších 18 let, kteří návrh podporují. Návrhy je možné podávat do 21. září 2021," uvedla vedoucí finančního odboru Alena Skoupá.

Místostarosta Blanska František Hasoň (KDU-ČSL) uvedl, že pokud bude mít někdo problém vyplnit formulář na webu města, pomohou mu pracovnice Blanenské informační kanceláře Blanka, které návrh do formuláře zadají. „Kolegové z odboru správy a rozvoje města nabízejí každému navrhovateli také bezplatnou konzultaci, aby bylo zajištěno, že podávané návrhy budou realizovatelné a nepřekročí částku 600 tisíc korun," uvedl místostarosta.

O projektech, které splní podmínky, bude veřejnost hlasovat na podzim. O vítězi bude rozhodnuto nejpozději na začátku prosince.

V minulém ročníku participativního rozpočtu se sešlo osmnáct projektů. V hlasování zvítězil projekt lavičky pro oddech i setkávání generací. První z více než tří desítek laviček s vyvýšeným posezem i čtveřice takzvaných hnízd, dřevěných sestav stolku a sedátek, už radnice na několika místech ve městě nechala umístit.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky ČR, správa, Blansko, projekt, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z Blanska mohou navrhnout, co je ve městě potřeba vybudovat  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.