Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidé v Blansku si odhlasovali odpočinková hnízda a desítky laviček

V druhém ročníku participativního rozpočtu v Blansku získal nejvíce hlasů námět tamní farnosti s názvem Lavičky pro oddech i setkávání generací. Město zkrášlí dohromady 42 laviček a odpočinkových hnízd. Částka rozpočtu, ve kterém hlasují lidé z Blanska a sami tak vybírají navrhované projekty, letos činila 600 tisíc korun.

Vítězem projektu se staly lavičky pro odpočinek, které mají sloužit zejména seniorům, ale ke konkrétnímu umístění projektu se vyjádřila i mladší generace obyvatel. „Zapojili se všichni z různých věkových kategorií. Sešly se návrhy na celkem šedesát míst po celém městě i v přilehlých částech, z nichž bylo vybráno čtyřicet dva,“ řekl místostarosta František Hasoň (KDU-ČSL). Lavičky budou sloužit lidem k reakreaci a odpočinku.

Další částí zamýšleného projektu jsou odpočinková hnízda pro rodiče a děti. Jedná se o posezení kolem stolu se čtyřmi židlemi, všechno bude vyrobené ze dřevěných kvádrů a krychlí. „Umístěné by měly být v blízkosti pěších zón, ve volném prostoru parků nebo v blízkosti domů,“ uvedl blanenský farář Jiří Kaňa. Projekt by měl finišovat koncem června, ale první lavičky budou moci místní využít už ke konci května.

Celkem se do letošního hlasování participativního rozpočtu zapojilo přes tisíc lidí. Vybírali z deseti návrhů. Vítězný projekt získal 296 hlasů. Lavičky vzniknou patrně letos v létě nebo na podzim.

Ohodnoť článek

Štítky Blansko, participativní rozpočet, projekty, projekt, hnízdo, rozpočet, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Blansku si odhlasovali odpočinková hnízda a desítky laviček  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.