Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motorkář předjížděl v otáčce autobus a čelně se srazil s Octavií, na místě zemřel. Policisté hledají svědky

Policisté prosí o pomoc svědky, kteří viděli nehodu ze čtvrtka 30. května. Zemřel při ní motorkář, který se čelně srazil s Octavií při předjíždění autobusu. Právě šoféra a cestující autobusu policisté hledají kvůli svědectví.

K nehodě došlo ve čtvrtek 30.května v 16.05 hodin na silnici 378 ve směru jízdy z Kotvrdovic do Lipovce na Blanensku. Motocyklista řídil strojznačky Kawasaki Wulkan 900. Na něm začal před pravotočivou zatáčkou předjíždět autobus, v otáčce však vyjela v protisměru bílá Škoda Octavia.

Motorkář začal intenzivně brzdit a dostal se do smyku, po kterém boural a narazil do auta. Pro šestačtyřicetiletého motorkáře byl náraz fatální.

Za ním však jel další muž na motocyklu značky BMW R 1200 GS, který se střetu s motorkou nevyhnul a následně také boural. Při pádu si způsobil lehká zranění, stejně jako řidič Octavie a jeho spolujezdkyně.

„Vzhledem k výše uvedeneným skutečnostem žádáme řidiče předjížděného autobusu nebo jeho pasažéry o pomoc při zjišťování okolností, týkajících se dopravní nehody," vyzvala mluvčí policistů Lenka Koryťáková.  „Stejně tak žádáme případné jiné svědky, jejíchž svědectví by přispělo k získání relevantních informací o této tragické události či ustanovení tohoto autobusu," dodala mluvčí.

Podle ní místem nevedou žádné pravidelné autobusové linky. Případní svědci či kdokoliv s informacemi o autobusu se může obrátit na dopravní inspektorát v Blansku nebo zavolat na číslo 974 631262, popřípadě na bezplatnou linku 158. „Děkujeme," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

Štítky blanensko, motorkář, úmrtí, policisté, svědci, Kotvrdovice, Škoda Octavia, Kawasaki, okres Blansko, Lipovce, BMW R 1200 GS

Motorkář předjížděl v otáčce autobus a čelně se srazil s Octavií, na místě zemřel. Policisté hledají svědky  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.