Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ahoj babi, tady pravnuk, zavolal podvodník důvěřivé seniorce. Ta mu poslala 120 tisíc a šperky

Odporný případ krádeže na důvěřivé seniorce prošetřují blanenští policisté. Minulý čtvrtek v odpoledních hodinách zavolal šestaosmdesátileté ženě z Blanska na pevnou linku muž, který se vydával za jejího pravnuka. Naléhal na seniorku s tím, že by potřeboval půjčit peníze, jelikož má problém s účtem.

Babička s domněním, že pomůže svému pravnukovi, šla ihned do banky a z vkladní knížky vybrala 100 tisíc korun. Drzost podvodníka neznala mezí a po stařence ještě vymámil zlaté šperky. 

Spolu s další finanční hotovostí, kterou měla doma, vše nachystala. K večeru přijel k domu údajný kamarád pravnuka, kterému cennosti předala. „Seniorce tak byla způsobena škoda přes sto dvacet tisíc korun a dosud nevyčíslená škoda na zlatých špercích. Kriminální policisté se věcí nadále zabývají," uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Policisté přitom upozorňují, že takové případy nejsou vůbec ojedinělé. „Znovu apelujeme na seniory, aby si dávali pozor před podvodníky, kteří využívají a zkouší důvěřivost seniorů nejen po telefonu," vyzvala mluvčí.


Rady policistů:

  • Vždy ověřujte informace!
  • Zavolejte osobě, na kterou se volající odvolává, případně, za kterou se vydává a ověřte si pravdivost příběhu
  • V případě, že budete telefonicky či osobně kontaktování podezřelou osobou, neváhejte a ihned se obraťte na Policii ČR přes bezplatnou linku 158.

Foto pixabay.com

Štítky seniorka, Blansko, podvodník, šperk, Policie České republiky

Ahoj babi, tady pravnuk, zavolal podvodník důvěřivé seniorce. Ta mu poslala 120 tisíc a šperky  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.