Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dělníci začali s demolicí mostu u Černé Hory, do zimy by měl stát nový -

Dělníci v pátek začali rozebírat most na silnici I/43 u Černé Hory na Blanensku. Konstrukce by měla zmizet během dubna a do konce roku má stát nový most, který znovu po více než roce odvede tranzitní dopravu z městyse na obchvat. Cena za demolici a stavbu je 53 milionů korun.

Pracovat se začalo bezprostředně poté, co stavební povolení nabylo právní moci. „Smlouvu máme uzavřenou asi tři týdny. Jsem rád, že se nám daří držet slovo a zahajujeme na začátku stavební sezony," řekl ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala. 

Most je dlouhý 85 metrů. Most se loni opravoval, ale zjistilo se, že je v havarijním stavu, a je nutné jej strhnout. Kvůli tomu tak přes léto jezdila veškerá doprava přes Černou Horu.

V polovině září bylo možné díky provizornímu podepření pustit na most auta ve směru na Svitavy, kvůli zhoršujícímu se stavu však silničáři rozhodli jej 19. února definitivně uzavřít.

Přes Černou Horu tak jezdí denně zhruba 15.000 aut včetně mnoha kamionů. Ministerstvo dopravy dříve odmítlo zřízení objížďky pro kamiony, podle návrhu měly jezdit od Svitav na Olomouc a dále na Brno po silnici a dálnicích mimo obce.

Foto ČT24 | Zdroj ČTK

Štítky Černá Hora, most, demolice, stavba, okres Blansko, Tim Hamilton, Ředitelství silnic a dálnic, Svitava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci začali s demolicí mostu u Černé Hory, do zimy by měl stát nový -  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.