Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na jižní Moravě popadaly kvůli větru desítky stromů. Nejvíce na Blanensku

Hasiči v Jihomoravském kraji vyjížděli za poslední den v souvislosti se silným větrem ke 101 událostem. V 92 případech to byly popadané stromy na silnici, uvedli na síti X. Policisté evidují od půlnoci v souvislosti s počasím jednotlivá hlášení, podobně jako v minulých dnech, řekl jejich mluvčí Bohumil Malášek.

Nejvíce událostí, 46, zaznamenali hasiči na Blanensku. Více než dvacetkrát zasahovali také na Brněnsku. Policisté od půlnoci zaznamenali tři nehody se zraněním. „Je to podobně jako v minulých dnech, kdy jsme řešili nepříznivé počasí. Nehody nejsou vážné," sdělil Malášek. Eviduje také jednotky nehod bez zranění a několik ohlášení na nesjízdné silnice.

Z důvodu nepříznivé povětrnostní situace upozorňuje integrovaný dopravní systém kraje k možným problémům se sjízdností na méně frekventovaných cestách. Linkové autobusy do některých obcí nezajíždí, mohou rovněž nabírat zpoždění a jezdit nepravidelně.

E.GD kvůli silnému větru a sněžení eviduje po republice tisíce odběrných míst bez elektřiny. Na jižní Moravě se omezení týkají zhruba 4700 odběratelů na Boskovicku, Tišnovsku a Blanensku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Hasiči, Policie, Jihomoravský, Vítr, Omezení, Počasí

Na jižní Moravě popadaly kvůli větru desítky stromů. Nejvíce na Blanensku  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.