Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté chytili na poli muže, který vaří český pervitin z polských surovin

Napínavý souboj svedli jihomoravští policisté s šestatřicetiletým mužem, který se živí prodejem drog. Na recidivistu natrefili při silniční kontrole. Řidič ale nezastavil a dlouho hlídce ujížděl. Divoká honička nakonec skončila na poli, kde strážci zákona narkomanovi vše spočítali.

Potížista v posledních měsících prodával drogy jihomoravským zákazníkům. Za poslední půl roku podle vyšetřovatelů vyrobil stovky gramů pervitinu, který sám navíc užívá. Pro suroviny jezdil převážně do Polska. Jenže podnikání ukončili nečekaně policisté. Narkomana náhodně chtěli zastavit při silniční kontrole, jenže šofér šlápl na plyn, což si hlídka nenechala líbit. 

„Klec spadla minulou středu, kdy se snažil marně vyhnout náhodné silniční kontrole v Hustopečích. Důvodů prchnout měl několik. Kromě toho, že měl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, uvnitř automobilu převážel i větší množství drog. Osudným se mu ale nakonec stala špatně vybraná úniková trasa. Šofér se pronásledující hlídce snažil bláhově ujet po rozbahněné polní cestě, na které ale proti policejnímu SUV neměl žádnou šanci,“ popsal mluvčí policistů Petr Vala

Jakmile pracovníci v uniformách motoristu chytili, podívali se mu do auta. Našli kolem sta gramů pervitinu a přes půl kila marihuany. Následně se rozhodli, že prohledají i dům distributora psychotropních látek. V objektu našli další narkotika, chemikálie i náčiní pro výrobu drog. Pachatel si proto hlídka vzala do vazby, kde čeká na verdikt soudu. „Muži bylo kriminalisty sděleno podezření z trestné činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropní látkami a jedu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Drogy, Pervitin, Kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To tu máme ale firmy - AT´SE KRIMINÁLY PLNÍ, ALE ZA JEJICH HÁKY!!!

Středa, 25. ledna 2023, 21:36Odpovědět

Policisté chytili na poli muže, který vaří český pervitin z polských surovin  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.