Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Klidně s vámi půjdeme, vábí SPD v Brně občanské demokraty a Topku

Nejpodařenější komunálky v historii má za sebou strana Svoboda a přímá demokracie (SPD), která slaví rovněž podařený výsledek v moravské metropoli. Okamurovci kandidující společně Trikolorou, Moravany a Nezávislými kandidáty získali v největším moravském městě šest mandátů. Mají proto zájem o posty na radnici i přes to, že vítěznou ODS a TOP 09 na celostátní úrovní ostře kritizují.

Formace vedená lídrem lékařem Tomášem Skřičkou obdržela v Brně necelých deset procent hlasů, čímž si zajistila o tři městské zastupitele více než při minulých komunálkách. Díky tomu se uskupení dostalo do lepší vyjednávací pozice o případné posty na radnici. „Povedeme jednání s každým, s kým bychom mohli naplnit náš politický program. Tedy i s vítěznou koalicí ODS a TOP 09. Komunální politika je rozdílná oproti celostátní,“ vysvětlila Drbně poslankyně Lucie Šafránková, jež je členkou povolebního vyjednávajícího týmu. 

Lidi zajímají naše témata

Šafránková přičítá úspěch SPD ve volbách tomu, že se strana zabývá tématy, která voliče zajímají. Na předvolebních bilboardech byly k vidění například hesla, která nabádala k zastavení války či zdražování. Dodala, že zvolení brněnští zastupitelé budou klást důraz například na dopracování územního plánu, dostupnost sociálních služeb nebo oblast dopravy. 

Uděláme maximum proto, abychom uskutečnili náš volební program. Je vidět, že témata, která zdůrazňujeme, lidi skutečně pálí. Všem děkuji za to, že nám dali hlas,“ sdělila jihomoravská poslankyně za SPD, za níž v zastupitelstvu nastoupí Tomáš Anderle, Jiří Kment, Petr Levíček, Leoš Prokeš nebo Blanka Borovská. Kromě Brna zabodovali členové politické formace zasazující o přímou demokracii také v brněnských městských částech, kde obsadili celkem 27 míst. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SPD Brno

Štítky SPD, Brno, Volby, Komunál, Ohlasy, Svoboda a přímá demokracie, ODS, TOP 09, Trikolóra hnutí občanů, Moravany, Lucie Šafránková, Tomáš Anderle, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klidně s vámi půjdeme, vábí SPD v Brně občanské demokraty a Topku  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.