Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2022: Sázkaři v Brně věří při volbách Vaňkové, tuší i fiasko

V České republice odstartovaly komunální volby. Výsledek politického klání předem tipují vášniví sázkaři. Peníze vkládají do celých politických uskupení i jednotlivých lidí, které považují za budoucí primátory měst. Jak vypadá situace na brněnské scéně, zjišťovala Drbna.

Příznivci riskování se zaměřili na volby do Zastupitelstva města Brna. Před čtyřmi lety získalo v moravské metropoli nejvíce hlasů voličů hnutí ANO, koalici nakonec utvořili ODS, KDU-ČSL, Piráti a ČSSD. Největším favoritem letošních voleb je podle bookmakerů spojení ODS a TOP 09, kteří kandidují pod názvem SPOLEČNĚ.

V sázkové kanceláři Fortuna se šance na výhru SPOLEČNĚ, kde je jedničkou současná primátorka Markéta Vaňková (ODS), drží k páteční čtrnácté hodině na kurzu 1.50, v Tipsportu na 1.40. Na druhém místě následuje v Brně znovuzrozené ANO, jež do boje o primátorské křeslo vyslalo Reného Černého, s kurzy na výhru 2.40 a 2.70. V obou sázkovkách si třetí místo drží Lidovci a Starostové s tváří současného náměstka primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL). 

Voliči budou v Brně volit pětapadesát zastupitelů. Kromě absolutních favoritů se dá ze sázek odvodit také potenciální fiasko voleb. Vyšší kurzy jsou zpravidla u méně reálných možností. Například loni vzniklé hnutí Fakt Brno, v jehož čele stojí bývalý člen Brno autem David Pokorný, má na získání nejvíce volebních hlasů kurz 1 111.00.

Půl milionu v tiketech

Čeští sázkaři vložili do tiketů, které se týkají volebních výsledků, jen u Tipsportu asi půl milionu korun. „O komunální volby je menší zájem jak voličsky, tak z pohledu sázek. Výraznější skok očekáváme před druhým kolem senátních voleb – duely dvou kandidátů už jsou pro sázkaře čitelnější a atraktivnější, prostě duel jako když hraje Sparta – Slavia,“ řekl pro redakci Pražské Drbny mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Podle mluvčího jde o velký rozdíl ve srovnání třeba s volbou prezidenta. „Na tu poslední jsme přijali sázky přes sto milionů korun, ještě větší zájem byl o poslední utkání o prezidenta USA. Je to cítit i z naladění společnosti, kdy prezidentská volba zajímá opravdu téměř každého,“ vysvětlil. 
 

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Bezděk

Štítky volby, sázka, Tipsport, fortuna, Brno, Česko, Markéta Vaňková, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, ODS, KDU-ČSL, Drbna.cz, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Sázkaři v Brně věří při volbách Vaňkové, tuší i fiasko  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.