Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Více než tisícovka běžců zaplnila nejstarší brněnský park

Více než tisícovka běžců včera zaplnila nejstarší brněnský park Lužánky. Místní běh je druhým nestarším závodem na Moravě, konal se letos po sedmdesáté. Podle odborníků zájem o rekreační běhání v Brně a okolí roste. Projevuje se to i na tržbách obchodů s běžeckým vybavením.

V Lužánkách včera v hlavních závodech běželi zejména amatéři. Pro některé z nich šlo o jeden z prvních závodů, které absolvovali. "V Lužánkách jsem poprvé, běželo se mi špatně. Bylo horko a na tak krátkém závodě není občerstvovací stanice," uvedla v cíli jedna z běžkyň.

Zájem lidí o běhání pomáhá i firmám, které se zaměřují na prodej běžecké obuvi. "Je to nyní velký trend. Tak jak byla populární horská kola a in-liny, tak je to nyní s běháním," řekl Petr Božek ze společnosti Triexpert.

Firma, která má v Brně a Praze specializovanou běžeckou prodejnu obuvi, pořádá v Brně letní běžecký pohár, který je určený zejména pro amatéry. Alespoň jednoho závodu seriálu se loni zúčastnilo 1017 běžců. Před deseti lety jich bylo kolem 150.

"Tento trend přichází ze zahraničí, kde jsou vyprodané na dlouho dopředu velké maratóny. U nás to myslím ještě bude stoupat. Je to vidět na účasti v závodech i při prodeji v obchodě," uvedl Božek. Tržby Triexpertu z prodeje běžeckých potřeb podle něj rostou ročně okolo deseti procent.

Běhat v Brně a okolí chodí začínající běžci i sportovci z jiných odvětví. "Je to široká škála lidí. Snad se to časem projeví i v atletice jako takové. V dnešní uspěchané době je běhání sport, na který nic nepotřebujete ani časový plán nebo partnera," dodal Božek.

Zdroj: ČTK

Štítky Lužánky, Brno, běh, Morava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více než tisícovka běžců zaplnila nejstarší brněnský park  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.