Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Velká cena se blíží - přinášíme tipy pro fanoušky

Ve čtvrtek nás čeká tradiční autogramiáda vybraných jezdců v Galerii Vaňkovka. Ačkoli chybí největší hvězdy MotoGP, můžeme se těšit na další skvělé jezdce jako jsou čtyři pravidelní čeští účastníci šampionátu (Karel Abrahám, Lukáš Pešek, Jakub Kornfeil a z Red Bull Rookies Cupu supertalent Karel Hanika) nebo starý mazák Colin Edwards, nastupující hvězda Stefan Bradl nebo Alvaro Bautista. Autogramiáda jezdců bude probíhat na centrálním náměstí nákupního centra od 17.15.

Track Invasion

Brno se po Mugellu stane jedinou evropskou tratí v šampionátu MotoGP, na které mohou během závodního víkendu vstoupit fanoušci. Po skončení nedělního závodního programu (přibližně 15.30) bude otevřen prostor cílové rovinky v úseku cca 100 metrů (naproti tribuně T3). Přechod trati má kromě i praktickou stránku - uleví obvykle přetíženému podchodu pod dráhou. Cílová rovinka bude otevřena v neděli od 15.00 pro všechny držitele vstupenek na Grand Prix České republiky 2013.


Vyhlídková plošina

Podívat se na Masarykův okruh z výšky bylo dosud během závodu MotoGP vyloučené. Návštěvníkům letošní Grand Prix tento zážitek nabídne vyhlídková plošina, která bude vozit diváky do výšky 35 metrů nad úroveň závodní dráhy v prostoru kousek od řídící věže. Fanoušci se tak mohou těšit na unikátní výhled na paddock a také na většinu závodní dráhy. Z výšky totiž lze od řídící věže dohlédnout například až na "Stadion".


Upravený časový harmonogram

Kvůli termínové kolizi brněnského závodu MotoGP s víkendem F1 v Belgii došlo k úpravě časového harmonogramu Grand Prix České republiky. Trojici nedělních závodů zahájí Moto2 se startem v 11.20, jezdci královské kubatury MotoGP včetně Karla Abrahama a Lukáše Peška do závodu vyjedou v 13.00. Program uzavře závod Moto3 s Jakubem Kornfeilem, který začíná 14.20.


Red Bull Rookies Cup pouze v sobotu

Závod Red Bull Rookies Cup patří každoročně k zajímavému zpestření obou víkendových dnů Grand Prix České republiky. O to víc, když v něm jako letos kraluje český jezdec. Kvůli změně časového harmonogramu v neděli se však Karel Hanika letos postaví na start jen jednou a to v sobotu odpoledne.

 

Štítky MotoGP, autogramiáda, Galerie Vaňkovka, Brno, motocykly, Velká cena Formule 1, Red Bull, Karel Abraham, Lukáš Pešek, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, Mistrovství světa silničních motocyklů, Vaňkovka, Álvaro Bautista, Colin Edwards

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká cena se blíží - přinášíme tipy pro fanoušky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.