Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno bude hostit Mistrovství České republiky v zápase

Letošní rok byl pro brněnský zápasnický oddíl TAK Hellas Brno obzvláště vydařený. Úspěchy se dostavily jak na české scéně tak na té mezinárodní. Sezóna vyvrcholí před domácím publikem již tuto sobotu. Ve sportovní hale TJ Tesla Brno se bude konat Mistrovství České republiky v zápase ve volném stylu seniorských kategorií.

Muži i ženy se poperou o tituly mistrů republiky ve městě, kde má zápas tradici více než 115 let.
Na šampionátu bude k vidění řada reprezentantů a reprezentantek české republiky včetně vycházející hvězdy českého zápasu Adély Hanzlíčkové. Rodačka z Brna prožila letos nejeden úspěšný turnaj a zajistila si tak pozornost veřejnosti.

Díky své bojovnosti získala ještě jako juniorka 5. místo na seniorském mistrovství Evropy, které proběhlo v dubnu ve Finsku a následně si odvezla bronzovou medaili z evropského šampionátu ve své věkové kategorii z Polska. Adéla je pro český sport nadějí do budoucnosti, proto byla spolu s dalšími čtrnácti sportovci vybrána olympijským výborem k přidělení olympijského stipendia pro Rio 2016, které ji doufejme pomůže při kvalifikaci na olympiádu.

Další kdo se bude chtít na domácím mistrovství ukázat je ligový tým brněnského Hellasu. V říjnu si v posledním pátém kole I. ligy mužů ve volném stylu zajistili 2. místo. Ligoví zápasníci snad naváží na týmové úspěchy a vybojují si i individuální seniorské medaile.

Všechny, kteří chtějí povzbudit brněnské zápasníky, zveme v sobotu 22. Listopadu do haly Tesly Brno na Lesné. Začátek v 10,30 hod.

Text a foto: ČTK

Štítky Brno, Česko, Tesla Motors, olympijské hry, Adéla Hanzlíčková, Letní olympijské hry 2016, Evropa, Finsko, Polsko, Řecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno bude hostit Mistrovství České republiky v zápase  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.