Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skoták se Šmídem získali na mistrovství světa v kolové bronz

Petr Skoták s Pavlem Šmídem získali na mistrovství světa v sálové cyklistice v Brně v kolové bronz a ukončili český medailový půst. Naposledy vybojovala v roce 2011 třetí místo krasojezdkyně Nikola Lebánková.

V semifinále Skoták se Šmídem podlehli Švýcarsku 0:2. Titul v kolové obhájili Rakušané Patrick Schnetzer s Markusem Bröllem, kteří ve finále porazili Švýcary Romana Schneidera s Dominikem Planzerem 4:1.

V klíčovém utkání o postup mezi elitní trojici mistři světa z roku 2004 Skoták se Šmídem porazili Němce 4:3. "Na tento zápas jsme se v celém třídenním programu soustředili. Proti Němcům jsou tyto rozhodující zápasy o všechno vyhrocené. Už několik let po sobě jsme na sebe v této fázi turnaje narazili. Měli jsme dnes obrovské štěstí, že soupeř nedal hned na začátku vyloženou šanci do prázdné branky," uvedl Skoták. Nejdůležitější podle něj bylo, že Češi dokázali rychle odpovědět na první gól. "Ve druhém poločase jsme se snažili kouskovat hru, aby se soupeř nedostal do tempa. Dobře jsme bránili," popsal Skoták cestu k medailovému úspěchu.

V utkání o postup do finále proti Švýcarsku už českému páru chyběly síly. Skotáka trápila bolestivá zranění ruky a po pádu do střely si narazil i rameno. "Během turnaje jsem dostal ránu do nosu, plný zásah míčem do obličeje. Vykloubil jsem si prst, což se mi ještě nikdy nestalo. V posledním utkání proti Švýcarsku jsem už po pádu na rameno nemohl plnohodnotně hrát," uvedl Skoták.

Další česká medailová naděje Arnošt Pokorný zcela pokazil závěr své jízdy a obsadil deváté místo. O dvě příčky před ním skončil Jakub Mašek, který naopak zajel zcela precizně. Čtyřicetiletý Pokorný, který se definitivně rozloučil s aktivní kariérou, neskrýval zklamání. "Nedokážu si to vysvětlit. Jednou jsem si škrtl pedálem, podruhé se přetočil. Byly to hlouposti, za které jsem zbytečně ztratil body," komentoval nepovedené vystoupení. Novým mistrem světa v krasojízdě mužů se stal Němec Michal Niedermeier.

S krasojezdeckou kariérou se rozloučily i Andrea Petříčková s Ivou Valešovou. Skoták se Šmídem se v příští sezoně zaměří pouze na domácí soutěže. "Na mistrovství světa jsme startovali naposledy. Zkušenosti budou sbírat mladší hráči," řekl Šmíd.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport, cyklistika, sálová, svět, mistrovství světa, bronzová medaile, Brno, Švýcarsko, Patrick Schnetzer, Roman Schneider, Ivana Valešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skoták se Šmídem získali na mistrovství světa v kolové bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.