Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Ruské moderní gymnastky jsou favoritkami Grand Prix v Brně

Stříbrná medailistka z mistrovství světa ve víceboji a světová šampionka ve cvičení se stuhou a míčem Margarita Mamunová z Ruska bude hlavní hvězdou víkendové Grand Prix v moderní gymnastice v Brně. K favoritkám patří i její krajanka Maria Titovová, která je pátá ve světovém žebříčku. V hlavní soutěži se představí 14 startujících z devíti zemí.

"Z absolutní světové elity bude chybět pouze mistryně světa ve víceboji Jana Kudrjavcevová. Vedení ruské reprezentace zřejmě upřednostňuje, aby Mamunová získala prvenství v Grand Prix," uvedla na dnešní tiskové konferenci v Brně trenérka českých moderních gymnastek Zdena Schinzelová. Po Brnu je v šestidílném seriálu na programu ještě za dva týdny finále v Innsbrucku.

České barvy budou hájit mistryně republiky Monika Míčková, Nataly Hamříková a Anna Šebková (všechny Tart Brno) a Andrea Kheilová (Chodov). "Před rokem mě v předvečer Grand Prix vyřadila nemoc a absenci jsem probrečela. Startovní pole je kvalitní, mým cílem je probojovat se bez divoké karty do finálových cvičení. V závěru sezony se cítím v dobré kondici," řekla Míčková.

Grand Prix začne v sobotu ve 14:00 vícebojem, v neděli od 13:30 budou na programu finálová cvičení. Program doplní také mezinárodní Tart Cup juniorek, který začne v pátek v 15:00.

Zdroj: ČTK

Štítky Grand Prix, Brno, Margarita Mamunová, atletický víceboj, Maria Titova, Monika Míčková, Jana Kudrjavcevová, Innsbruck

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruské moderní gymnastky jsou favoritkami Grand Prix v Brně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.