Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První ostrý test nového BMW M3 E92 GTR

Brněnský tým okolo Roberta Šenkýře využil jednu z posledních letošních možností testovat a na brněnském Automotodromu vyjel k úplně prvnímu ostrému testu zcela přepracovaného BMW M3 E92 GTR.

„Celé auto jsme kompletně naskenovali a po vytvoření počítačového modelu zkonstruovali obě zcela nové nápravy. Úplně nové konstrukce je i motor o objemu 3499ccm, který stojí v autě rovně uprostřed a je vybaven suchou olejovou vanou. Velkých změn doznala i aerodynamika, nové GTR je vybaveno mimo jiné i dvojitým difusorem,“ řekl krátce o vozu majitel týmu Robert Šenkýř.

První test proběhl více než úspěšně. Tým nasbíral mimo jiné i mnoho dat, tolik potřebných pro další drobná doladění auta.

„Auto je osazeno i nejmodernější verzí telemetrie, která přes CAN BUS loguje všechny parametry motoru i podvozku. Na autě se dva roky počítalo a pracovalo a já doufám, že tento vývoj zúročíme v sezóně 2013 i na závodních tratích,“ pokračoval Šenkýř, který ještě dodal:

„Máme už i zájemce o koupi nebo pronájem auta. O tom, kdo nakonec s vozem v sezóně 2013 pojede, se rozhodne v nejbližší době.“

Více informací o technických parametrech vozu, hlavně o hmotnosti a výkonu, bude tým zveřejňovat až před startem sezóny 2013.

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport
Foto: www.senkyr.cz

Štítky Šenkýř Motorsport, BMW M3 E92 GTR, Automotodrom, ostrý test, BMW M3, Robert Šenkýř, CAN-BUS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ostrý test nového BMW M3 E92 GTR  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.