Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Primátor přijal brněnského mistra světa v kulturistice

Významného životního úspěchu dosáhl strážník Městské policie Brno Tomáš Horák, když na mistrovství světa juniorů a masters v kulturistice, fitness a bodyfitness 2012 vybojoval zlatou medaili v klasické kulturistice v kategorii juniorů.

Včera jej přijal v salonku primátora na Nové radnici primátor města Brna Roman Onderka. „K vašemu výkonu mám velký respekt,“ pogratuloval mladému strážníkovi primátor.

„Obstál jste ve světové konkurenci a s celou českou reprezentací se vám povedlo umístit se na třetí příčce mezi téměř 50 národními týmy. Je to velký úspěch pro zemi i pro Brno. Velice mě těší, že jste se rozhodl nastoupit právě k Městské policii Brno a dokazujete, jak schopné a fyzicky zdatné strážníky v našem městě máme,“ dodal Onderka.

Zlatou medaili získal čtyřiadvacetiletý Tomáš Horák po suverénních výkonech na šampionátu v konkurenci dalších 16 kulturistů. Češi zde vybojovali tři zlaté medaile: kromě Tomáše Horáka uspěli Michal Šidík (klasická kulturistika v kategorii masters nad 50 let) a Jana Černovská (bodyfitness v kategorii juniorek do 163 cm).

Díky třem medailím a dalším umístěním v první desítce obsadila Česká republika na šampionátu 3. místo, 2. příčka patří Ukrajině a 1. místo Německu. Čeští reprezentanti tak za sebou nechali dalších 46 národních týmů.

Tomáš Horák se kulturistice věnuje pět let. „I takto relativně krátká doba může v kombinaci s usilovnou pílí vést ke světovému úspěchu. Určující jsou však vrozené dispozice,“ vysvětluje strážník, který v současné době navštěvuje posilovnu pětkrát týdně.

Jak sám přiznává, když si oblékne uniformu, přispívá občas jeho sportovní postava k získávání respektu u občanů. Při svém povolání si však nejvíc pochvaluje svou fyzickou zdatnost, kterou nabyl právě díky kulturistice. Strážník hlídkové služby v revíru Jih nastoupil k Městské policii Brno v prosinci roku 2011.

Nedávný triumf není jeho prvním velkým úspěchem. V roce 2010 skončil na mistrovství světa v kulturistice v Turecku čtvrtý a ve stejném roce získal prvenství ve své kategorii i ocenění pro absolutního vítěze jak při mistrovství Moravy a Slezska, tak při domácím šampionátu v kulturistice.

Všech prvenství dosáhl v juniorské kategorii.

Tisková zpráva
Foto: Facebook/Tomáš Horák - fan club, www.kulturistika.com

Štítky Kuturistika, Tomáš Horák, městská policie Brno, mistrovství světa juniorů a masters, první místo, zlato, kulturistika, Brno, zlatá medaile, obecní policie, Roman Onderka, Turecko, Německo, Ukrajina, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor přijal brněnského mistra světa v kulturistice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.