Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přesně tohle jsem si nepřál, ale nevzdávám to, řekl Kornfeil

Černý scénář pro kvalifikaci se z pohledu Jakuba Kornfeila naplnil v domácí Velké ceně České republiky v Brně. Čtyřiadvacetiletý domácí reprezentant po vydařených pátečních trénincích uvedl, že si hlavně nepřeje, aby v sobotu krátce po začátku kvalifikace začalo pršet a podmínky na trati se průběžně měnily. A to se přesně dnes na Masarykově okruhu stalo.

Osm minut po začátku kvalifikace začalo pršet, následně trať osychala a deset minut před koncem byla navíc zastavena po pádu Němce Philippa Öttla. Díky tomu však trať více oschla. "Dopadlo to přesně tak, jak jsem si nepřál, a proto jsme na tom špatně. Přitom jsme měli dobře nastavenou motorku a věřili jsme si. Hlavně já. Měli jsme i dost pneumatik. Počasí nám ale nepřálo," litoval Kornfeil po kvalifikaci.

Opět se tak potvrdilo, že hned na začátku není schopen zajet rychlý čas a potřebuje prostor k postupnému zlepšování. "Márquez nebo Rins to dokážou zajet hned v tom prvním kole, já ne. Proto jsem byl dlouho až třiadvacátý," přiznal jezdec týmu Calvo.

I přesto ale věří, že bude v neděli schopen bojovat o umístění na předních místech. "Nic není nereálné. V Indianapolis jsme se dokázali ze 14. místa dostat do první skupinky. Brno je hodně rovinaté, takže pokud první skupinka odjede, bude těžké se do ní dotáhnout. Extrémně důležité bude první kolo, jak nikde jinde na světě," uvedl Kornfeil, který do závodu odstartuje z páté řady.

Velký pozor si chce dát na start a pokud možno, hned po první zatáčce předjet alespoň dva soupeře. "V Brně je první zatáčka hodně otevřená, je tam dost místa. I když jedete mimo stopu, klidně i dva metry obloukem, tam je totiž ideální stopa třídy MotoGP. Tam když probrzdíte, tak pořád je stopa je čistá. Prostor někoho objet, či předjet tam je," věřil Kornfeil, jemuž se v Brně tradičně daří a jeho zdejším maximem je páté místo z roku 2010.

Zdroj ČTK

Štítky kornfeil, Brno, motogp, motocykly, kvalifikace, výsledek, pořadí, šampionát, Jakub Kornfeil, Česko, Masarykův okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přesně tohle jsem si nepřál, ale nevzdávám to, řekl Kornfeil  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.