Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejlepší jezdci motokár se utkají s hvězdami MotoGP

Motivační soutěž pro milovníky motokár připravil na letošní sezonu Masarykův okruh. Od prvního dubna opět pro veřejnost otevírá motokárovou dráhu v areálu automotodromu. Tři lidé s nejlepšími časy na okruhu se pak utkají v motokárovém závodu s jezdci MotoGP.

Více jak čtyři sta metrů dlouhá trať má několik specifik. „Unikátní je samozřejmě prostředí. Dráha leží v oblasti sevřené poslední zatáčkou závodního okruhu a je proti ní vyvýšená. Díky celkové ploše nabízí více rovinek, což umožní prostor pro taktizování nebo předjížděcí manévry,“ vyjmenovala manažerka dráhy Tamara Hanáková.

Specifikace motokárové trati
Délka 423 metrů
Šířka 5 metrů
Povrch jednolitý asfaltový
Startovní rovinka 8,2 metrů
Převýšení 2,5 metru
Zatáčky 11, z toho 6 levých a 5 pravých

Lidé si mohou zajezdit od prvního dubna do jednatřicátého října v úterý a ve čtvrtek od čtrnácti do devatenácti hodin, o víkendu pak od jedenácti do devatenácti hodin. „K dispozici je deset motokár s objemem dvě stě kubických centimetrů,“ řekla manažerka. Za deset minut jízdy zaplatí zájemci sto padesát korun, za hodinu pak devět set korun.

Jako motivaci pro nejrychlejší jezdce vymyslel okruh soutěž. „Přímo u trati budou viset časy nejlepších a lidé se mezi ně mohou snažit probojovat až do sedmého srpna. V předvečer brněnské velké ceny se pak tři nejlepší utkají se čtyřmi hvězdami MotoGP,“ sdělila Hanáková. Doplnila, že veřejnost bude soutěžit například s Karlem Abrahamem, Karlem Hanikou a dalšími předními závodníky.

Zdůraznila také, že klání je určené pro amatéry. „Pokud by jeden ze tří nejlepších časů získal profesionální jezdec, ze soutěže ho vyloučíme,“ upozornila manažerka.

Autoři

Štítky masarykův, okruh, automotodrom, brno, motokáry, závod, karel, abraham, hanika, zprávy, 2014, Mistrovství světa silničních motocyklů, soutěž, Masarykův okruh, Karel Abraham, Karel Hanika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší jezdci motokár se utkají s hvězdami MotoGP  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.