Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na výstavišti se v sobotu poběží 6. díl seriálu RunTour

V sobotu 14. září přivítá brněnské výstaviště již šestý díl běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour. Pořadatelé zaznamenali v pěti předchozích podnicích značný nárůst počtu účastníků a podobný vývoj očekávají i v případě brněnského závodu. Účast přislíbili i hráči Komety Brno.

Tři hráči extraligového hokejového týmu se však závodu nezúčastní - v neděli je čeká soutěžní utkání a proto budou na RunTour pouze jako diváci. Pro své fanoušky však přichystali autogramiádu. „Program máme v úvodu sezony hodně nabitý, ale podobné pozitivní akce chceme podporovat, proto jsme rádi, že se v Brně RunTour zúčastníme,“ říká Lukáš Bajer z Komety Brno.

V jihomoravské metropoli se RunTour rozběhne v areálu výstaviště BVV v sobotu 14. září. Dětské závody na 500 a 1 000 metrů startují v 10.30, respektive 11 hodin. Dospělá trať na 5 kilometrů bude odstartována ve 12 hodin a 10kilometrová ve 13 hodin. Autogramiáda hokejistů proběhne ve 14 hodin, slavnostní vyhlašování vítězů pak ve 14.30 hodin.

Startovné činí pro závod na 10 km 350 Kč, poloviční distance stojí o stokorunu méně a děti přihlášené před závodem přes internet běží zcela zdarma. Z každého startovného bude odvedeno 50 Kč na charitu. Ke každým třem registracím pak běžci získávají automaticky další startovné zdarma. 

„Přestože jsme loni s RunTour začínali, získali jsme ocenění od Českého atletického svazu a dostali se mezi nejvýznamnější běžecké akce u nás. Přivedli jsme k běhání ty, kteří si dříve na účast v závodech netroufali, a stejnou cestou chceme jít i letos. RunTour je otevřena všem a naší ambicí je rozběhat Česko,“ říká Milan Beneš, ředitel celého seriálu RunTour.

V rámci doprovodného programu se návštěvníci budou moci zdarma nechat otejpovat, diagnostikovat svůj došlap nebo si zadovádět na sportovních atrakcích ve stánku Dukly. Chybět nebude ani hudební koncert.

Seriál RunTour bude po Brně pokračovat posledním závodem 5. 10. v Praze.

Štítky RunTour, běhání, běžecký sport, BVV, výstaviště, Brno, HC Kometa Brno, kongresové centrum, Generali Česká pojišťovna, Brněnské výstaviště, Lukáš Bajer, Veletrhy Brno, Milan Beneš, Český atletický svaz, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavišti se v sobotu poběží 6. díl seriálu RunTour  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.