Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na start Brněnského půlmaratonu se postaví dva tisíce běžců

Silniční závod se startem a cílem v historickém centru Brna se odehraje už v sobotu v jedenáct hodin dopoledne. Organizátoři letos zaznamenali dvojnásobný zájem účastníků. Z náměstí Svobody tak vyběhne téměř dva tisíce soutěžících.

Lidé se mohou do půlmaratonu přihlásit i na místě. Soutěžit mohou jak jednotlivci, tak štafety. „Stačí sestavit tým, kde každý poběží celou trasu a do celkového výsledku se započítají výkony tří nejlepších,“ vysvětlil organizátor Aleš Čtvrtníček. 

Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší a přichystali pro ně už od devíti hodin otevřený dětský a juniorský běh na dva nebo jeden kilometr. Zároveň vybrali tři běžce, kteří absolvovali zátěžové testy a profesionální přípravu pod dohledem trenéra. Dostali také běžeckou obuv, oblečení a výživu. Patří mezi ně i Jana Smrčková, která absolvovala půlmaraton loni poprvé v devětačtyřiceti letech. „Uběhla jsem ho za minutu a sedmačtyřicet vteřin, to jsem překvapila i sama sebe. V dubnu chci tenhle čas určitě překonat,” řekla běžkyně.

Trasa letos vede z náměstí Svobody Masarykovou ulicí přes Nové Sady k hale Rondo. Odtud závodníci poběží k Velodromu a areálu brněnského výstaviště. Kolem tramvajového depa se po ulici Hlinky dostanou v protisměru na už známou trasu, po které se vydají zpět na náměstí Svobody. „Půlmaratonisté si poté okruh ještě jednou zopakují,“ informoval Čtvrtníček.

Pořadatelé pro závodníky nachystali i zázemí. „Na trati půlmaratonu bude pět občerstvovacích stanic, na poloviční distanci dvě. Každý závodník také samozřejmě dostane občerstvení v cíli a může počítat se zázemím a převlékárnou,“ uvedl organizátor.

Se závodem by měli počítat i ti, kteří se na něj nechystají, ale budou mít namířeno do centra Brna. Vyžádá si totiž výrazná dopravní omezení. Na několik hodin bude uzavřena křižovatka ulic Poříčí a Křížová. Doprava bude vedena přes Mendlovo náměstí na Hlinky a dále ven z Brna.

Omezení budou také kolem hotelu Voroněž, na křižovatce ulic Husova a Nádražní a dále na křižovatce ulic Hybešova a Nové sady. „Na křížení ulic Nové Sady a Hybešova a Poříčí a Křížová budou provoz řídit policisté v součinnosti s organizátory a pracovníky Dopravního podniku města Brna,” upozornil Čtvrtníček.

Zdroj ČTK

Štítky půlmaraton, běh, Brno, sport, zprávy, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na start Brněnského půlmaratonu se postaví dva tisíce běžců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.