Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na sálové cyklisty čeká poslední společné soustředění

Poslední příležitostí k doladění formy českých sálových cyklistů před nadcházejícím mistrovstvím světa v Brně budou o tomto víkendu společná soustředění. Na krasojezdce čeká v pátek a v sobotu příprava v Horních Heršpicích pod vedení reprezentačního kouče Boba Horvátha.

Hráči kolové Pavel  Skoták s Petrem Šmídem zamíří v pátek společně s koučem Pavlem Petrovským do Norimberka, kde bude  jejich  sparingpartnerem německá bratrská dvojice Bernd a Gerhard Mlady ze Steinu.

"Bratři Mladyové hrají rychlou kolovou. Podobnou jsme v dobách naší slávy hráli společně s bratrem Honzou i my," uvedl předseda komise sálové cyklistiky a dvacetinásobný mistr světa Jindřich Pospíšil. "Takové soupeře Skoták se Šmídem momentálně k přípravě potřebují. Mistrovství světa je jiný turnaj než jednodenní Světové poháry. Na světovém šampionátu, který je rozdělen do tří dnů, se musí hráči vždy připravit pouze na jeden zápas," dodal Pospíšil. Bratři Mladyové se nevešli do německé reprezentace. O jejich kvalitách ale vypovídá 5. místo v konečném pořadí letošního Světového poháru.

Krasojezdci se po pátečním a sobotním tréninku v Horních Heršpicích přesunou v neděli k přípravě do tělocvičny Favoritu Brno. Vyzkouší si palubovku, na které se uskuteční mistrovství světa. Po nedělním tréninku se rozjedou domů a vrátí se do Brna ve středu 19. listopadu.

"Společný sraz máme v 11:00 hodin, v 16:00 hodin na nás čeká v hale v Králově Poli první oficiální trénink před mistrovstvím světa," nastínil Jindřich Pospíšil nejbližší plán přípravy reprezentace.

Zdroj: ČTK

Foto: favoritbrno.cz

Štítky mistrovství světa, Brno, Horní Heršpice, cyklista, Jindřich Pospíšil, Petr Šmíd, trénink, Norimberk, Stein

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sálové cyklisty čeká poslední společné soustředění  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.