Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motocyklový jezdec Abraham přesedlá z ducati na aprilii

Český jezdec Karel Abraham změní pro příští sezonu mistrovství světa MotoGP značku motocyklu. Po dvou letech závodění na ducati bude v šampionátu elitní kategorie jezdit na aprilii.

„Rozhodli jsme se nevyužít opci na naši smlouvu s Ducati. Důvodem nejsou výsledky, ale jednání Ducati“, řekl ČTK závodníkův otec a manažer týmu AB Cardion Karel Abraham starší. Potvrdil tak zprávu serveru iSport.cz. Podrobnější informace chce tým uvést v připravované tiskové zprávě.

Na ducati si Abraham vloni odbyl premiéru jako první Čech v královské třídě MotoGP, jeho maximem bylo sedmé místo a v celkové klasifikaci skončil čtrnáctý. Stejná pozice mu momentálně patří i v tomto ročníku, kdy do konce šampionátu zbývá šest Velkých cen. Nejlépe dojel nedávno v Indianapolis osmý, v posledních třech závodech neskončil hůře než desátý; předtím ale čtyři starty kvůli zdravotním problémům zmeškal.

Na apriliích s označením ART a spadajících v královské třídě do slabší kategorie CRT závodí v tomto ročníku MotoGP Španěl Aleix Espargaró a Francouz Randy de Puniet, kteří jsou v průběžném hodnocení šampionátu před Abrahamem na 12. a 13. místě. Český jezdec spolupracoval s Arilií v začátcích své kariéry v nižších kubaturách a její stroje sedlal pět sezon.

Zdroj: ČTK

Foto: www.karelabraham.cz

Štítky Karel Abraham, motocykl, Brno, Ducati, Aleix Espargaró, Randy de Puniet, Indianapolis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Hlavně aby mu to jezdilo.

Čtvrtek, 13. září 2012, 15:17Odpovědět

Motocyklový jezdec Abraham přesedlá z ducati na aprilii  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.