Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Masarykův okruh proběhl Ukrajinec za šestnáct minut

Přes tisíc běžců se v neděli odpoledne postavilo na start brněnského Masarykova okruhu. Zapojili se do prvního ročníku závodu Masaryk Run. Desetikilometrovou trať zdolal nejrychleji Ukrajinec Olexander Babaryka.

Vítěz zvládnul okruh proběhnout za šestnáct a půl minuty. „Na přesné vzdálenosti deseti kilometrů pak dosáhl času třiatřiceti minut, což je výsledek odpovídající kvalitám výborného sportovce,“ zhodnotil sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček.

Na druhém místě skončil Jan Kohut z brněnského týmu, třetí doběhl Robert Míč také z brněnského týmu. „Oba zaostali za vítězem víc jak o minutu,“ řekl mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana. Mezi ženami zvítězila Polka Dominika Wiśniewska-Ulfik.

Automotodrom nyní bude jednat s pořadateli, jestli se Masaryk Run stane pevnou součástí kalendáře Masarykova okruhu. „Myslím, že prostředí okruhu je unikátní a stojí za to dát běžcům prostor tam závodit. První ročník se podařilo připravit v poměrně krátké době a myslím, že dopadl dobře,“ sdělila výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Doplnila, že je však potřeba doladit detaily. Myslí si to i Tomáš Mokrý z pořadatelské agentury. „Víme, že musíme na některých věcech ještě zapracovat a dát větší důraz na pořadatelskou službu. Pokud s námi bude chtít automotodrom dál spolupracovat, rádi závod zopakujeme,“ uzavřel pořadatel.

Autoři

Štítky run, masaryk, okruk, masarykův, závod, běh, sport, zprávy, 2014, Masarykův okruh, Lukáš Olejníček, Jiří Smetana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykův okruh proběhl Ukrajinec za šestnáct minut  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.