Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lucie Mlejnková zlatá na ME kickboxu

Hned na dvou akcích zazářili o víkendu brněnští sportovci v bojových sportech. Konkrétně na boxerském mistrovství ČR v Plzni a na mistrovství Evropy v kickboxu ve španělském Bilbau.

Potěšila zejména Lucie Mlejnková, odchovankyně klubu Muay Thai Brno, absolventka Fakulty sportovních studií MU, která sice nestihla o víkendu obhájit titul na šampionátu českého boxu v Plzni, ale vše si vynahradila na ME. Dala totiž přednost reprezentaci České republiky na mistrovství Evropy v kickboxu ve španělském Bilbau a ve finále váhové kategorie do 70 kg podle pravidel K-1 vybojovala suverénně zlatou medaili před Srbkou Aleksandrou Kostičovou. Kromě zlata a titulu Mlejnkové přiveze z ME organizace WAKO česká výprava domů ještě dvě stříbrné medaile.

Navíc z boxerského mistrovství ČR 2014 žen a mužů v Plzni putují do Brna zlaté medaile Jany Juranové (-51 kg, Brno) a Víta Krále (-75 kg, SKP KOMETA Brno).

Podle magazínu bojových sportů News3000.cz právě o víkendu zahájila celosvětová kvalifikace boxerek a boxerů pro olympijský turnaj v ringu v Rio de Janeiro 2016. Podruhé budou na OH v Riu startovat vedle mužů i ženy, poprvé se do olympijského ringu po úpravě a přiblížení pravidel dostanou vedle amatérů i profesionálové boxu.

Foto: Muay Thai Brno

Autoři

Štítky Kickbox, Česko, Plzeň, Evropa, Bilbao, Brno, olympijské hry, zlatá medaile, Rio de Janeiro, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucie Mlejnková zlatá na ME kickboxu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.