Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvalifikační sobota MotoGP: solidní výsledky mladých Čechů

Tento víkend se koná další z podniků mistrovství světa motocyklů. Velká cena Katalánska se již od poloviny devadesátých let jezdí na okruhu Montmeló nedaleko Barcelony. Dnes proběhly tradiční kvalifikace všech kubatur, solidními výsledky se představili zejména Jakub Kornfeil a Karel Hanika v Moto3.

Rohatecký Jakub Kornfeil na okruhu není nováčkem a v kvalifikaci zvládl očekávaně - velmi solidně. Mladičký Karel Hanika, který jako již několikrát v letošní sezoně, startuje na okruhu poprvé, vybojoval patnácté místo, které slibuje šanci na boj o přední místa.

Po komplikované nehodě Bryana Schoutena, jehož motocykl zůstal přímo na dráze a překážel tak ostatním jezdcům, se situace brzy uklidnila a jezdci začali zajíždět svá rychlá kola. Kornfeil se držel na osmnácté pozici, Hanika dokonce na šesté, ale k nejlepším kolům se piloti teprve chystali. Dalším pádem na sebe upozornila jediná dívka ve startovním poli Španělka Anna Carrasco.

V závěru kvalifikace se časy rychle začaly zlepšovat a prakticky všichni favorité potvrdili své schopnosti a obsadili přední příčky. Trochu překvapivě se kvalifikace příliš nepodařila týmovému parťákovi našeho Haniky Jacku Millerovi, který skončil až na devátém místě. Na třech nejlepších místech se nakonec usadili domácí Alex Marquez, ital Bastianni, který letos ukazuje skvělou formu a třetí čas patří Alexi Rinsovi. Ten sice v závěru spadl, ale pyšnil se natolik kvalitním časem, že mu stačil na toto kvalitní umístění. 

V MotoGP vystartuje do zítřejšího závodu Brňan Karel Abrahám z osmnácté pozice. K nejlepšímu času se dostal až v závěrečném kole, ve kterém zajel čas 1'43.360. Kvalifikační stupně vítězů obsadili tři španělšstí jezdci. Vítězem se stal Dani Pedrosa na Hondě, druhý čas patřil Jorge Lorenzovi s Yamahou a třetí místo získal letošní suverén Marc Marquez s další Hondou. Nejlepším pilotem Abrahamovy kategorie Open se stal Aleix Espargaro, který opět řádně prohnal i piloty na továrních strojích. 

Závody v jednotlivých třídách se zítra jedou v 11.00 v případě Moto3, ve 12.20 Moto2 a královská třída MotoGP vyrazí na trať ve 14 hodin. 

Štítky motogp, motocykly, mistrovství světa, španělsko, katalánsko, kvalifikace, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, Velká cena Katalánska silničních motocyklů, Barcelona, Honda, Karel Abraham, Bryan Schouten, Yamaha, Marc Márquez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalifikační sobota MotoGP: solidní výsledky mladých Čechů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.