Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koukal je hlavním favoritem mistrovství republiky v badmintonu

Nejlepší český badmintonista Petr Koukal bude nejvýše nasazeným hráčem mezinárodního mistrovství republiky v Brně. Turnaj je součástí evropského okruhu, má dotaci 15.000 dolarů a začne ve čtvrtek kvalifikací.

Na mistrovství se představí více než 200 hráčů ze 34 zemí a po olympijských hrách v Londýně se letošní ročník ponese ve znamení nastupující generace.

Hlavní favorit Koukal je zatím jediným domácím hráčem, který se v silné zahraniční konkurenci prosadil a v roce 2009 v Brně vyhrál. Šanci na úspěch mají i další čeští badmintonisté. Turnajovou dvojkou je Petr Fröhlich, mezi ženami má z Češek největší naději vítězka z roku 2011 Kristýna Gavenholtová. Ovšem hlavní favoritkou bude 27. hráčka světa Petra Nedelčevová z Bulharska.

"Koukal nebude mít cestu k vítězství snadnou. Hned ve druhém kole totiž narazí na vítěze nedávného turnaje v Polsku Lin Yu Hsiena z Tachaj-wanu. Po zranění kolena, které Koukala potkalo na srpnovém mistrovství světa v Číně, je už v pořádku," řekl ředitel turnaje Stanislav Kohoutek. Kvalitu podle něj přinese nejen mužská dvouhra, ale i ženská, v níž zasáhne do bojů 13 hráček z první světové padesátky. 

Českou nadějí bude i teprve sedmnáctiletý Adam Mendrek, který se chystá razantně vstoupit z juniorské do mužské kategorie. "Jsem dobře připraven, turnaj bude pro mě kvalitní prověrkou před mistrovstvím světa juniorů v Thajsku. Po něm se už zaměřím jen na turnaje dospělých. Mým cílem je postoupit na olympijské hry do Ria de Janeiro," řekl Mendrek, který je na seniorském žebříčku na 473. místě. "Chci se dostat mezi nejlepších tři sta hráčů. Mám započítáno pouze pět turnajů, což je pouze polovina z těch, které se počítají do žebříčku," dodal.

Po čtvrteční kvalifikaci v Městské hale v Králově Poli začnou hlavní turnaje v pátek, finálové zápasy jsou na programu v neděli od 10:00.

Zdroj ČTK

Štítky Petr Koukal, badminton, mistrovství republiky, Brno, sport, olympijské hry, Adam Mendrek, Londýn, Bulharsko, Polsko, Čína, Stanislav Kohoutek, Thajsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koukal je hlavním favoritem mistrovství republiky v badmintonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.