Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Juniorští kuželkáři získali stříbro

Druhé místo obsadil v sobotu dopoledne v kategorii U23 na Mistrovství světa v kuželkách 2014 český tandem. Markéta Jandíková z Valašského Meziříčí a Rostislav Gorecký z Luhačovic ve finále nestačili v brněnské hale Vodova na srbskou dvojici.

První část zápasu prohráli Češi o jednu kuželku. „Nebyl to moc dobrý pocit. Pak se nám ale stejně nepovedla druhá třicítka. I tak jsme moc spokojení,“ řekla Jandíková. Třiadvacetiletá hráčka letos už vybojovala stříbro v soutěži družstev juniorek.

Sobotní stříbro znamenalo pro Goreckého první medaili na Mistrovství svět a v kuželkách. „Ve finále nám už trochu docházely síly. Myslím si, že Srbové si vítězství zasloužili,“ zhodnotil sedmnáctiletý závodník.

Druhá česká dvojice Markéta Hofmanová s Ladislavem Urbanem procházeli soutěží dramatičtěji. „Dvakrát postoupili díky lepšímu skóre v hodech na náhlou smrt, v semifinále pak nestačili na pozdější vítěze. Společně s Makedonci tak obsadili třetí pozici,“ informovala mluvčí mistrovství Jana Pokorná.

V sobotu odpoledne na drahách bojovalo v disciplíně sprint dalších pět českých závodníků. „Účastnili se tři dívky a dva chlapci,“ doplnila Pokorná.

Autoři

Štítky kuželky, mistrovství, světa, brno, zprávy, sport, 2014, vodova, medaile, stříbrná medaile, Valašské Meziříčí, Luhačovice, Ladislav Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorští kuželkáři získali stříbro  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.