Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Florbalové čtvrtfinále play off: Bulldogs - Vítkovice 2:2

Výhra, prohra. Tak by se dala stručně shrnout první dvě domácí vystoupení Bulldgos Brno v letošním play off. Sobotní výhra 8:4 poslala Brno do vedení v sérii a případný nedělní triumf jim mohl dát komfortní možnost tří mečbolů, Vítkovice ale byly proti a dnešním vyhraným zápasem stav série opět srovnaly.

První domácí zápas v play off začali Buldoci velkým tlakem, paradoxně z něj ale těžily Vítkovice, když z rychlého protiútoku otevřel ve 4. minutě skóre utkání Žák. S odpovědí však Brno dlouho nečekalo. Dvakrát se trefil Mendrek, jednou pak Grich a po deseti minutách zápasu vedli domácí 3:1. Do konce úvodní třetiny se už hra uklidnila, největší šanci spálil hostující Jankulár, který pouze orazítkoval tyč Kejíkovi dobře postavené branky.

Ve 30. minutě využilo Brno standardní situaci k navýšení svého náskoku zásluhou Coufala. Domácí se od té chvíle dostali pod tlak Vítkovic, které se chtěly svému soupeři gólově přiblížit. Ještě 15 sekund před koncem druhé části drželi Bulldogs stav 4:1, pak ale přišel nevídaný zkrat, Vítkovice se dvěma góly do šatny na Brno dotáhly a do kabin se šlo za těsného stavu 4:3.

Od začátku závěrečné části to byl na palubovce tuhý boj. Skvěle sehrané standardní situace ale navrátily Buldokům pohodlnější tříbrankový náskok. Nejdříve zaskočil Ciompu z rohu Ondráček, Jalový pak v 52. minutě zvyšoval už na 6:3 pro domácí. Vítkovice neskládaly zbraně a v 55. minutě zdramatizoval utkání Hájek. Definitivní rozhodnutí přišlo dvě minuty před koncem, kdy se do prázdné vítkovické klece nejdříve trefil Mendrek, jenž tak zkompletoval hattrick a krátce po něm Sládeček.

Buldoci zvládli úvodní domácí duel čtvrtfinálové série a zaslouženě vyhráli 8:4.

3. zápas čtvrtfinále play off:

itelligence Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice 8:4 (3:1, 1:2, 4:1)

Branky: 5. Jakub Mendrek, 9. Peter Grich, 10. Jakub Mendrek, 30. David Coufal, 48. Luděk Ondráček, 52. Lukáš Jalový, 58. Jakub Mendrek, 59. David Sládeček - 4. Zdeněk Žák, 40. Lukáš Veltšmíd, 40. Lukáš Řezanina, 55. Lukáš Hájek. Rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Diváci: 619. Zásahy brankářů: Filip Kejík 17 - Roman Ciompa 14.

 

Že jsou standardní situace doménou Bulldogs, ukázaly i první okamžiky druhého zápasu. Ondráček díky této herní činnosti otevřel skóre hned v 5. minutě. Ve 14. minutě byl navíc vyloučen Jelínek a domácí měli skvělou příležitost navýšit vedení. Co ale čert nechtěl, toto oslabení využili hosté nejen k vyrovnání, ale i k obratu skóre zásluhou Šebesty a Hájka. Tato studená sprcha přibrzdila tempo Buldoků a skóre 1:2 pro Vítkovice vydrželo do přestávky.

Po ní byli domácí aktivnějším týmem. Velmi disciplinovaná obrana hostů v čele s vynikajícím Ciompou však pod náporem Brna ne a ne povolit. Dominantní hra domácím kromě pár střel výraznější šanci nepřinesla a i do třetí části tak vstupovali Brněnští o krok pozadu.

Ani zkraje třetí části nemohli domácí najít na osobní obranu hostů recept a do šancí se dostávali jen sporadicky. Až v 50. minutě nabídli hosté Brnu přesilovou hru, kterou z první z levého křídla využil krásnou střelou Mendrek. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Ojedinělou šanci Vítkovic dokázal využít agilní Žák a domácí byli opět o gól nazpět. Toto manko už se domácím i přes čtyřminutovou výhodu hry bez brankáře smazat nepodařilo a Vítkovice tímto těsným vítězstvím vyrovnali stav série na 2:2.

4. zápas čtvrtfinále play off:

itelligence Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Branky: 5. Luděk Ondráček, 51. Jakub Mendrek - 15. Jan Šebesta, 15. Lukáš Hájek, 53. Zdeněk Žák. Rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 609. Zásahy brankářů: Filip Kejík 20 - Roman Ciompa 14.

Štítky florbal, bulldogs, Vítkovice, čtvrtfinále, play off, série, Brno, Yale Bulldogs, Zdeněk Žák, Bulldogs Brno, David Sládeček, Jiří Janoušek, Petr Černý, Lukáš Veltšmíd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalové čtvrtfinále play off: Bulldogs - Vítkovice 2:2  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.