Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Florbalistky v boji o bronz podlehly Švýcarkám v prodloužení

Hráčky české florbalové reprezentace bohužel nenapsaly za domácím světovým šampionátem medailovou tečku. Ve velmi dramatickém souboji o celkové třetí místo totiž podlehly šťastnějším Švýcarkám 4:3 po prodloužení.

Na začátku utkání nebyl obraz hry pro české hráčky příznivý. Švýcarky dominovaly, byly při držení míčku jistější a naše reprezentantky se jen těžko dostávaly do tempa. Bezbrankový stav po první části byl proto dá se říci úspěchem.

Zkraje druhé části usedla za blokování hole na trestnou lavici Žůrková a nabídnutou přesilovou hru Švýcarky využily k otevření skóre. Po střele Ruttimannové se odražený míček dostal před Bartschiovou a ta neměla problém uklidit ho do prázdné branky. Krátce nato, měly výhodu přesilovky také Češky, ty ale svou možností pohrdly. Ve 32. minutě neproměněná přesilovka mrzela dvojnásob. Švýcarská brankářka Schmidová krásným výhozem vyslala do brejku Stellovou, která chladnokrevně k tyči zvýšila na 2:0.

Třetí část začala pro Češky pohádkově. Dominika Šteglová stála na konci krásné kombinace v přesilové hře našich a snížila na rozdíl jediné branky. Ve 44. minutě navíc Češky vyrovnaly zásluhou Zuzany Halfarové. Nápor našich hráček v tu chvíli vygradoval do obrovských rozměrů, na což švýcarský kouč Brendler reagoval oddechovým časem. Krátce po něm se z nenápadné akce vrátily do vedení Švýcarky, když tečovanou střelu dostala do branky Kernová. Češky však opět odpověděly. Skvělou dorážkou se před brankou prezentovala Krupnová.

Zbytek třetiny byl z obou stran velmi opatrný, i když o vyložené šance nebyla nouze. Zápas se řítil do prodloužení. V něm byla na všech hráčkách patrná nervozita, přeci jenom šlo o medaili z Mistrovství světa. Souboj o bronz nakonec rozhodla standardní situace. Notzliová po jejím rozehrání napřáhla k dalekonosné střele a ta skončila až pod horní tyčkou branky Jany Christiánové. Sen o medaili se tím pádem našim hráčkám rozplynul.

"Pro nás to byl úžasný týden, měly jsme to vyhrát pro naše fanoušky, mrzí mě to, rozhodující gól jde asi na mojí hlavu, hrozně mě to mrzí..." řekla po utkání se slzami v očích hráčka zápasu Jarolímová. "Tým má budoucnost, jsme hodně mladý tým. Dnes jsme jely na krev. V prvních dvou třetinách nám možná trochu chyběl pohyb, ale diváci nás nakonec dohnali ke skvělému výkonu a je to obrovské zklamání, že nemůžeme slavit medaili."

Švýcarsko - Česko 4:3p (0:0, 2:0, 1:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Bartschiová (Rüttimannová), 32. Stellaová (Schimodvá), 48. Kernová, 68. Notzliová (Martiová) – 41. Šteglová (Bočanová), 44. Halfarová (Krupnová), 50. Krupnová (Urbánková)

Švýcarsko: Schmidová (Bircherová) – Notzliová, Martiová, Ulberová, Zwinggiová, Stellaová – Kernová, Zimmermanová, Fricková, Wikiová, Hermannová – Wüthrichová, Rüttimannová, Scheideggerová, Putziová, Bartschiová – Burgiová, Mischlerová, Chalveratová
Trenér: Brendler Sascha

Česko: Christiánová (Provázková) – Šteglová, Jílková, Jarolímová, Urbánková, Krupnová – Hyršlová, Čapková, Hašová, Sládečková, Černá – Vojáčková, Niemcová, Žůrková, Paulovičová, Halfarová – Macurová, Billá, Bočanová
Trenéři: Šatalíková, Šteglová, Jedlička

Diváci: 5 021

Štítky ms, mistrovství světa, florbal, česká reprezentace, reprezentace, brno, ostrava, wfc, Švýcarsko, bronz, Česko, Mistrovství světa ve fotbale, bronzová medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky v boji o bronz podlehly Švýcarkám v prodloužení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.