Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Florbalistky si na úvod domácího MS lehce poradily s Norskem

V úvodním zápase domácího Mistrovství světa ve florbale žen zdolala česká reprezentace výběr Norska přesvědčivě 6:1. V zápase Češky jasně dominovaly a po zásluze si do své skupiny B připsaly první 2 body. Šampionát pro domácí výběr pokračuje již zítra, kdy od 17 hodin narazí na hale Vodova v Brně na reprezentantky Švýcarska.

Utkání začaly naše reprezentantky nervózně a v úvodu bylo vidět mnoho nepřesností. S přibývajícím časem si však Češky zvykly na pekelnou atmosféru brněnského publika a hru zpřesnily. Odměnou za výborně odehranou první třetinu jim byla úvodní branka o kterou se postarala v čase 19:09 Nikola Černá.

Od druhé třetiny Češky své soupeřky drtily. Ve 25. minutě krásnou střelou pod horní tyčku navýšila skóre Šteglová. Za Norky sice o 3 minuty později z nenápadné akce snížila Torp na 1:2, domácí hráčky se ale změny stavu nezalekly a pokračovaly v pohledných kombinacích. Do konce třetiny navíc zvýšily náskok českého týmu Sládečková a Vojáčková.

Ve třetí třetině si už reprezentantky zápas vyloženě užívaly a s nimi i 2 435 fantastických diváků, kteří si na zápas našli cestu. Skóre zcela jednoznačného utkání ještě svými trefami změnily Urbánková a Hyršlová a daly mu tak konečnou podobu 6:1.

"Diváci byli fantastičtí, je to tady strašně moc slyšet a i když to holky možná ze začátku znervóznilo, později je to hnalo dopředu a divákům patří velký dík," hodnotila zápasovou atmosféru trenérka domácích Karolína Šatalíková.

Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena mladá benjaminka naší sestavy Hana Sládečková.


Česko - Norsko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Branky (asistence): 20. Černá (Jarolímová), 25. Šteglová, 35. Sládečková (Černá), 38. Vojáčková (Paulovičová), 45. Urbánková (Bočanová), 57. Hyršlová (Černá) - 28. Torp (Farnes)

Střely na branku: 38:11
Diváci: 2 435

 

 

Švédky v severském derby rozdrtily Finky

V repríze finále z minulého MS ve Švýcarsku z před dvou let si Švédky doslova pohrály se svými soupeřkami z Finska a po zásluze zvítězily 8:2. Přestože Finky hrály takticky vyspělý a přesný florbal, Švédky zkrátka ukázaly, že do České republiky si přijely pro zlato a pro nic jiného. V celém zápase jasně dominovaly a vykročily za obhajobou tím nejlepším možným způsobem.

Výsledky prvního dne florbalového MS žen:

Skupina A
Švédsko - Finsko 8:2
Polsko - Rusko 6:3

Skupina B
ČESKO - Norsko 6:1
Švýcarsko - Lotyšsko 6:1

Skupina C
Austrálie - Maďarsko 10:7
Korea - Slovensko 0:13

Skupina D
Německo - Kanada 14:0
Dánsko - Japonsko 11:2

Oficiální stránky turnaje ZDE

Štítky ms, mistrovství světa, florbal, česká reprezentace, reprezentace, Brno, ostrava, wfc, Norsko, Švýcarsko, Hana Sládečková, Česko, Finsko, Karolína Šatalíková, Rusko, Japonsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky si na úvod domácího MS lehce poradily s Norskem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.