Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Florbalistky rozstřílely Polky, v semifinále vyzvou obhájkyně

Česká ženská florbalová reprezentace se dnes poprvé v rámci domácího mistrovství světa představila v ostravské ČEZ areně. Ostravská premiéra dopadla na výbornou, když naše hráčky ve čtvrtfinálovém utkání doslova rozdrtily výběr Polska 10:1. V semifinále se Češky utkají s obhájkyněmi titulu ze Švédska.

Domácí hráčky nechtěly připustit žádné drama ani překvapení a do Polek se pustily velmi ostře. Už v 5. minutě otevřela skóre zápasu dělovou ránou pod břevno Nikola Černá. Do první přestávky náskok ještě navýšily svými trefami Paulovičová a Jarolímová a bylo takřka po zápase.

Ve druhé části výkon českých reprezentantek neupadal a znát to bylo i na skóre, které se měnilo hned čtyřikrát. Ostravské publikum bylo ve varu a stav 7:0 po dvou třetinách byl důvodem k ohromnému nadšení českých příznivců.

V poslední třetině už si vysoký náskok naše hráčky zkušeně hlídaly. Krzywaková sice zaznamenala ve 42. minutě čestný úspěch našich severních sousedek, obraz hry se tím ale nějak zásadně nezměnil. Jedna z nejlepších útočnic českého týmu Urbánková si v poklidu zkompletovala hattrick. 17 sekund před koncem uzavřela gólový účet Šteglová a díky této trefě se diváci nakonec dočkali několikrát vyvolávané "desítky."

V sobotu se tak Češky mohou těšit na souboj o postup do finále se Švédkami, které obhajují titul mistryň světa z roku 2011. Zápas bude opět vysílat ČT SPORT.

 

Česko - Polsko 10:1 (3:0, 4:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Černá (Čapková), 9. Paulovičová (Žůrková), 14. Jarolímová (Černá), 21. Černá (Jarolímová), 25. Jarolímová (Hyršlová), 37. Sládečková (Hyršlová), 40. Urbánková (Šteglová), 41. Urbánková (Billá), 47. Urbánková (Šteglová), 60. Šteglová (Billá) – 42. Krzywaková (Timeková)

Česko: Provázková (Christiánová) – Hyršlová, Čapková – Jarolímová, Sládečková, Černá; Vojáčková, Niemocová – Žůrková, Paulovičová, Halfarová; Šteglová, Jílková – Bočanová, Urbánková, Krupnová; Macurová, Billá – Hašová

Polsko: Jaczewská (Szarmachová) – Krzystyniaková,Chelstowská – Dutkiewiczová, Kegowská, Paziová; Piotrowská, Nogová – Plechanová, Mrochová, Samsonová;Krzywaková, Gryniová – Florczaková, Timková, Bryniarská; Kubowiczová, Stenková, Fulová

Rozhodčí: Sandra Anderssonová , Therese Jensenová
Diváci: 2 747

Odkaz na oficiální stránky turnaje ZDE

Štítky ms, mistrovství světa, florbal, česká reprezentace, reprezentace, brno, ostrava, wfc, Polsko, ČEZ, Švédsko, semifinále, Česko, Sandra Andersson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky rozstřílely Polky, v semifinále vyzvou obhájkyně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.