Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dva české rekordy ozdobily Velkou cenu Brna plavců

Dva nové české rekordy ozdobily mezinárodní Velkou cenu Brna plavců v krátkém bazénu. O první se postarala Anna Kolářová z Bohemians na 50 metrů volný způsob časem 24,93, druhý rekordní čas pokořil Pavel Janeček z Náchoda na 400 metrů polohových časem 4:13,03.

Tento výkon mu stačil na druhé místo za vítězným Maďarem Verrasztóem. Janeček překonal o 15 setin sedm let starý rekord, který vytvořil ve stejném závodě Květoslav Svoboda."Závody měly zásluhou vynikající zahraniční konkurence obrovskou kvalitu a splnily naše očekávání," uvedl předseda pořádající Komety Brno Zdeněk Tobiáš, který přesně trefil, že bude překonáno pětadvacet rekordů mítinku.

Hlavní zahraniční hvězdou byl americký plavec Eugene Godsoe, stříbrný medailista na 50 metrů motýlek z loňského mistrovství světa v Barceloně. Vyhrál dva znakařské a jeden motýlkářský závod. Na 50 metrů znak dosáhl v soutěži mužů nejvyšší výkon 891 bodů za čas 23,50.

"Atmosféra závodů byla perfektní. Bylo to můj poslední start před mistrovstvím světa v Dauhá. Proto mě trochu mrzí, že se mi nepodařilo na 100 metrů znak pokořit hranici 50 sekund," řekl po závodě Godsoe.

Absolutně nejvýše bodovaný výkon mítinku dosáhla Simona Baumrtová z Chomutova. Její čas na 200 metrů znak 2:03,42 měl hodnotu 920 bodů..

Zdroj: ČTK

Foto: bazenslovany.cz

Štítky rekord, plavec, Brno, Pavel Janeček, Anna Kolářová, Náchod, Eugene Godsoe, HC Kometa Brno, Květoslav Svoboda, Barcelona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva české rekordy ozdobily Velkou cenu Brna plavců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.