Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českým sálovým cyklistům vstup do mistrovství světa nevyšel

Petr Skoták s Pavlem Šmídem vstoupili do turnaje v kolové na mistrovství světa v Brně těsnou prohrou se Švýcary 3:4. Nedařilo se ani krasojezdcům. V kvalifikaci čtveřic skončilo české kvarteto na posledním pátém místě a neprobojovalo se do sobotního finále.

 V soutěži dvojic kategorie open obhájili suverénně titul André a Benedikt Bugnerové z Německa. Nejlepší český pár Tomáš Grůna, Klára Kovářová obsadil desáté místo.

Skoták se Šmídem vstoupili do duelu se Švýcarskem nervózně a nabídli soupeři získat dvoubrankový náskok. Po změně stran už prohrávali 1:4. Podařilo se jim pak snížit na rozdíl jediného gólu a nastřelili třikrát tyčku, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

"Vstup do turnaje byl hodně těžký. Švýcaři z nervózního začátku vytěžili více. Naše hra se ve druhém poločase po zklidnění zlepšila a vypadali jsme mnohem lépe. Myslím si, že další zápasy ukážou výkonnostní vzestup," řekl trenér českého páru Pavel Petrovský.

V krasojízdě se Grůnovi s Kovářovou nepodařilo dosáhnout na osmé místo. "Zajeli jízdu na hranici svých možností a bez pádu, na lepší výsledek to ale nestačilo," konstatoval trenér krasojezdců Bob Horváth. Další český pár Jaroslav Vrána, Adéla Přibylová obsadil 12. místo.

V dnes se budou rozdělovat tituly v krasojízdě čtveřic a žen jednotlivkyň.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport, cyklistika, sálová, svět, mistrovství světa, Brno, Německo, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českým sálovým cyklistům vstup do mistrovství světa nevyšel  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.