Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Buldoci vstoupili do Poháru vítězně

Florbalisté Bulldogs Brno se v úterý letos poprvé představili v Poháru České Pojišťovny, ve kterém obhajují stříbrné medaile z minulé sezony. První zápas čtvrtfinálové skupiny Brno zvládlo, když zdolalo druholigové České Budějovice 7:5.

I přesto, že Českobudějovičtí Štíři jsou letos papírově nejslabším mužstvem ze všech čtvrtfinálových skupin, nikdo si před zápasem nedělal iluze, že se bude jednat o jednoduchý zápas. Štíři, hrající naší třetí nejvyšší soutěž, totiž mají nejlepší ofenzivu ze všech druholigových týmů a v kádru mají několik velice dobrých hráčů.

Buldoci však k zápasu přistoupili s dostatečným respektem a rozhodně nechtěli soupeře z jihu Čech podcenit. Skóre utkání otevřelo Brno v 8. minutě zásluhou Bauera. Vedení navýšil v přesilové hře Coufal po přihrávce Koutného. Ve 12. minutě nejdříve snížil v přesilovce domácí Kudláček, vzápětí však Buldokům vrátil dvougólový náskok Sládeček.

V úvodu druhé třetiny navýšil vedení hostů Veselý a Brno tak vedlo již 1:4. Štíři si však nechtěli svého soupeře nechat utéct a ve 30. minutě snížil Havelka. Zásluhou Mendreka a Sládečka se ovšem Bulldogs utrhlo do vedení 2:6. Štíři ale do konce třetiny využili další přesilovou hru a Hejplík bekhendem určil stav 3:6 po dvou třetinách.

V závěrečné části se českobudějovičtí hráči dostali dokonce na rozdíl jediné branky, když se trefili Malý a podruhé v utkání Hejplík, o pár chvil později ale zvýšil náskok Brna Grich. Skóre 5:7 z pohledu domácích i přes jejich velký tlak do konce utkání vydrželo a Buldoci tak mohou slavit první výhru ve čtvrtfinálové skupině.

Po zápase utkání hodnotil kapitán Štírů Jakub Tomšíček: "V úvodu nás Brno jasně přehrávalo. Od druhé třetiny jsme si ale na extraligové tempo zvykli a konečně se i tlačili víc do zakončení. Pomohl i uragán v šatně od trenéra. Třetí třetina byla z naší strany výborná, pomohli nám dva slepené góly. Hosté si však vedení pohlídali a zaslouženě vyhráli."

Hráčem zápasu byl na straně Bulldogs Brno vyhlášen brankář Pavel Jurčík, za domácí to byl také golman Jakub Kunst.

Buldoci ve své čtvrtfinálové skupině narazí v dalších zápasech na extraligové Panthers Otrokovice (7.11.) a prvoligový Spartak Pelhřimov (27.11). Ze čtyř čtvrtfinálových skupin postoupí do semifinále Poháru vždy jen vítěz skupiny.

 

FBC Štíři České Budějovice - itelligence Bulldogs Brno 5:7 (1:3, 2:3, 2:1)

branky (asistence): 12. Michael Kudláček (Václav Hejplík), 30. Ondřej Havelka (Petr Žáček), 31. Václav Hejplík (Ondřej Havelka), 44. Lukáš Malý (Michael Kudláček), 46. Václav Hejplík (Tadeáš Melíšek) - 8. Jiří Bauer (David Hrazdíra), 11. David Coufal (Jiří Koutný), 12. David Sládeček, 23. Ondřej Veselý (Peter Grich), 32. Jakub Mendrek, 36. David Sládeček (David Coufal), 46. Peter Grich (Jan Grábl)

Střely: 20:33
Diváci: 207

Štítky Brno, florbal, Bulldogs Brno, fbc štíři české budějovice, České Budějovice, Generali Česká pojišťovna, David Sládeček, Ondřej Havelka, Jiří Ladocha, Česko, Yale Bulldogs, HC Spartak Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Buldoci vstoupili do Poháru vítězně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.