Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Buldoci otočili zápas s lídrem tabulky a přiblížili se účasti v play of

V 18. kole florbalové AutoCont extraligy přivítali Bulldogs Brno na svém hřišti dosavadního lídra soutěže Tatran Střešovice. Ve velmi kvalitním utkání po dvě třetiny držel vítězství ve svých rukách pražský tým, Buldoci ale v závěrečné části skóre otočili a připsali si tak velmi cenný skalp a důležité tři body v boji o play of.

V úvodu převzalo iniciativu zápasu Brno a v první desetiminutovce to byli právě domácí, kdo měl blíže k otevření skóre. Tatran ale těžil z efektivity svých střelců a zásluhou Vávry se dostal ve 13. minutě do vedení. Hra se poté přelévala ze strany na stranu. Oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany a hrály na rychlé protiútoky.

Zkraje druhé části napřáhl hostující Kolísko k prudké střele a rozezvonil břevno Kejíkovi branky. Utkání bylo hrané z obou stran velmi tvrdě a k vidění bylo mnoho vyhrocených soubojů. Po jednom z nich se hostující brankář Kafka dokonce ohnal pěstí po Mendrekovi, jenž se snažil důrazně prosadit v brankovišti. Na 2:0 pro Střešovice zvyšoval po dalekonosné střele ze standardní situace Richter.

Do třetí třetiny vstoupili lépe Buldoci a od začátku tlačili Tatran do defenzivy. V početní výhodě ve 47. minutě nejprve Veselý po krásné kombinaci s Coufalem snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnání pak přinesla krásná individuální akce Koutného o minutu později. Diváci na hale Vodova hnali své svěřence za vítězstvím a k vidění byl skvělý florbal za úžasné atmosféry. Tatran se chtěl opět trhnout do vedení, ale skvělý golman Kejík to nepřipustil. Rozuzlení zápasu přinesla dorážka Coufala po Juhaňákově střele půl minuty před koncem zápasu. Budoci si tak za výhru 3:2 připisují důležité tři body, které se v boji o play of budou jistě počítat.

Komentář trenéra domácích Rudolfa Škubala: "V dnešním zápase, stejně jako v předchozích, jsme nebyli horším týmem. Troufám si tvrdit, že jsme byli lepší celý zápas, ale šance jsme začali proměňovat až ve třetí třetině."

itelligence Bulldogs Brno - Tatran Omlux Střešovice 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)

Branky (asistence): 46:36 Ondřej Veselý (David Coufal), 47:55 Jiří Koutný (Lukáš Jalový), 59:29 David Coufal (Jiří Juhaňák) - 12:51 Tomáš Vávra (Miroslav Mayer), 34:09 Martin Richter (Marek Vávra)

Střely: 24:28, Diváci: 817

Tabulka AutoCont extraligy

Štítky bulldogs, Brno, florbal, autocont extraligy, tatran střešovice, Bulldogs Brno, AutoCont, TJ Tatran Střešovice, Tatran, Marek Vávra, Martin Richter, Tatran Omlux Střešovice, Tomáš Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Buldoci otočili zápas s lídrem tabulky a přiblížili se účasti v play of  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.