Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno chce ukončit sérii proher

Brno ve středu hostí Energii Toruň se svou bývalou hráčkou Terezou Peckovou a pokusí se utnout sérii osmi porážek. Basketbalistky IMOSu Brno zůstaly jediným týmem ve skupině B, který ještě nezvítězil.

V utkání s nováčkem soutěže Toruní chtějí Brňanky ukončit nelichotivou euroligovou sérii osmi proher. Pomoci k úspěchu by měla i nová americká posila na rozehrávce Ashleigh Fontenetteová.

"I když není naše ekonomická situace nejlepší, chceme angažováním Fontenetteové ulehčit pozici na rozehrávce Švédce Fridě Ailiové. S jednou rozehrávačkou není možno odehrát Evropskou ligu. Původně jsme počítali na tomto místě s naší odchovankyní Beránkovou, která je ale zraněná a bude ještě měsíc chybět," poznamenal kouč Brňanek Jan Bobrovský.

Síla Fontenetteové je podle statistik z jejích předcházejících působišť Valosunu Brno a italském klubu Umbertide v sérii A1 také v koncovce. Toruň má zatím na kontě pouze jediné domácí vítězství nad Kayserisporem. "Určitě je Toruň jedním ze soupeřů, se kterým bychom na domácí půdě měli hrát vyrovnané utkání. A pokud naše hráčky předvedou solidní výkon, tak můžeme pomýšlet na vítězství," uvedl Bobrovský.

V polském celku se představí česká reprezentantka a bývalá hráčka IMOSu Pecková. Její momentální nevýhodou je nerozehranost. Toruň má nadbytek cizinek a v polské lize toho Pecková mnoho neodehrála. Ani v Evropské lize není příliš vytížená. Zatím ve třech zápasech strávila na palubovce jen 49 minut a její střelecký průměr je pět bodů na utkání.

Hlavní oporou Toruně je jamajská rozehrávačka Maurite Reidová, která vede statistiky Evropské ligy s počtem 22 získaných míčů a její střelecký průměr je téměř 15 bodů na utkání.

Zápas IMOS Brno - Toruň začíná ve středu v 18:00 v hale Rosnička.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Tereza Krakovičová, Toruň, Ashleigh Fontenette, Jan Bobrovský, Frida Aili, IMOS Brno, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce ukončit sérii proher  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.